Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απειλεί θεούς και δαίμονες ο Γιακουμάτος

Απειλεί θεούς και δαίμονες ο Γιακουμάτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γεράσιμος Γιακουμάτος, Ελένη Θεοδώρου,

Στις 11 Φεβρουαρίου θα γίνει τελικά η δίκη της συζύγου και του αδελφού του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου και δύο υπαλλήλων τους, στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Όλοι τους συνελήφθησαν τη Δευτέρα για φορολογικές παραβάσεις και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση παραστατικών στοιχείων.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος των οικείων του βουλευτή Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για «έωλες συλλήψεις», ενώ χαρακτήρισε παράνομες τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Όπως είπε, «ορισμένοι υπαξιωματικοί του οικονομικού εγκλήματος έκαναν δυο παρανομίες: Η πρώτη είναι σε βάρος της οικογένειας Γιακουμάτου, καθώς ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία που είναι απαράδεκτη στην προκειμένη περίπτωση για παράβαση που δεν το προβλέπει. Άρα, όλες αυτές οι συλλήψεις είναι έωλες και νομικά κακές».

Ο κ. Δημητρακόπουλος πρόσθεσε πως η δεύτερη και σοβαρότερη παρανομία είναι ότι πίεσαν μάρτυρες να συνδέσουν τον βουλευτή και πρώην υπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο με την υπόθεση, ενώ δεν έχει καμία σχέση με τη μετοχική σύνθεση ή με τη διοίκηση.

«Η πίεση αυτή, μου δημιουργεί εδραία πεποίθηση ότι κάποιοι αξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας δεν λειτουργούν μόνο στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, αλλά θέλουν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις. Δεν υπάρχουν παραβάσεις και αυτό θα φανεί στην πορεία» κατέληξε.

Απειλεί θεούς και δαίμονες ο Γιακουμάτος

Εν τω μεταξύ ο Γεράσιμος Γακουμάτος είναι έξω φρενών με τη σύλληψη της συζύγου του Ελένης Θεοδώρου και του αδελφού του Δημήτρη για χρέη στο Δημόσιο. Ο βουλευτής απειλεί θεούς και δαίμονες:

«Θέλουν να χτυπήσουν εμένα, αλλά ψώνισαν από σβέρκο, θα δείτε τι θα πάθουν μόλις τελειώσουν τις απολογίες» ήταν η αντίδραση του όπως χαρακτηριστικά γράφει ο «Βηματοδότης».

Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής ήταν μια παράβαση σε βαθμό πλημμελήματος για μια οφειλή κάτω από 20.000 ευρώ για χρέη του οίκου ευγηρίας της οικογενείας στο Νέο Ψυχικό.

Όμως, ο κ. Γιακουμάτος είναι οργισμένος και για έναν άλλον λόγο: επειδή πέρασαν χειροπέδες στη σύζυγό του, η οποία, όπως λέει, είναι πρόεδρος της οικογενειακής αυτής επιχείρησης και ως πρόεδρος, λέει, δεν φέρει ευθύνη. Μόνο ο διευθύνων σύμβουλος που είναι ο αδελφός του έχει εκ του νόμου ευθύνη. «Δεν έχω καμία σχέση εγώ ούτε με τις συλλήψεις ούτε με τον οίκο ευγηρίας» έλεγε στα απανωτά τηλεφωνήματα που είχε από τους ψηφοφόρους του.

Σχετικά άρθρα