Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια προειδοποίηση έστειλε η Θάνου στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο

Ποια προειδοποίηση έστειλε η Θάνου στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ελληνική Κυβέρνηση, Υπουργικό Συμβούλιο,

Το ρόλο της υπηρεσιακής κυβέρνησης ανέφερε η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, στη διάρκεια του πρώτου υπουργικού συμβουλίου το οποίο διήρκησε μιάμιση ώρα.

Όπως τόνισε όλοι «οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι, θα καταβάλουμε το μέγιστο των δυνάμεών μας, ώστε και οι εκλογές να διεξαχθούν κατά τρόπο άψογο και όλα τα άλλα ζητήματα τα οποία ενδεχόμενος να προκύψουν θα επιλύονται κατά το δυνατόν επιτυχέστερο τρόπο».

Η πρωθυπουργός πρόσθεσε στη διάρκεια της εισήγησης πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει ως κύρια αρμοδιότητα τη διεξαγωγή των εκλογών σε αδιάβλητο και ήρεμο κλίμα. Λόγω όμως των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα «είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί να διαχειριστούμε και ορισμένα άλλα ζητήματα τα οποία είναι σε εξέλιξη, με κυρίαρχο το μεταναστευτικό ζήτημα, επίσης την ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων και ορισμένα άλλα».

Η Βασιλική Θάνου ανέφερε ακόμα: «Όπως μετά την μακρόχρονη πορεία μου στον δικαστικό χώρο, θα αναλάβω, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, το τιμητικό βάρος της ηγεσίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης προς διενέργεια των εκλογών».

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση απαρτίζεται από πρόσωπα τα οποία ήταν κατά το δυνατόν ευρείας αποδοχής, δηλαδή από διακεκριμένες προσωπικότητες της επιστήμης, της πολιτικής, της τέχνης» πρόσθεσε και ευχαρίστησε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την αποδοχή της πρότασης και συμμετοχή τους στην κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα