Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχέδιο Β: Να αποφασίσει ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα εάν θέλει να πωληθεί η ΔΕΗ

Σχέδιο Β: Να αποφασίσει ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα εάν θέλει να πωληθεί η ΔΕΗ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέκος Αλαβάνος, ΔΕΗ,

Με ανακοίνωσή του το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου ζητά να αποφασίσει ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΔΕΗ, ο ελληνικός λαός, αν θέλει να πωληθεί η επιχείρηση, με δημοψήφισμα.

Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται, ότι “η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο διάλυσης της ΔΕΗ, το περιβόητο σχέδιο νόμου για τη “Μικρή ΔΕΗ” και επισημαίνει ότι “ο τεμαχισμός της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στο όνομα της “απελευθέρωσης” της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού”.

Όπως υπογραμμίζει το Σχέδιο Β, “την ώρα που οικογένειες μένουν χωρίς ρεύμα στο σπίτι τους η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Βερολίνο ξεπουλά έναντι πινακίου φακής [1,5 – 2 δισ. ευρώ] Δημόσια περιουσία άνω των 300 δισ. ευρώ”, και συνεχίζει:

“Οι μόνοι που χαίρονται από αυτή την εξέλιξη είναι τα γεράκια των πολυεθνικών, τα οποία ζήτησαν ήδη από τις πρεσβείες της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, ΗΠΑ και Ιαπωνίας τη μετάφραση του νομοσχεδίου για να πλιατσικολογήσουν πάνω στα υπολείμματα της περιουσίας του ελληνικού λαού. Είναι φανερό πως η αλήστου μνήμης εποχή της αγγλικής Πάουερ έχει επανέλθει.

Το ΣΧΕΔΙΟ Β στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και το αίτημα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να αποφασίσει ο πραγματικός ιδιοκτήτης – ο ελληνικός λαός -για το εάν θέλει να πωληθεί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με δημοψήφισμα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα