Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια είναι η Ελένη Αυλωνίτου που παίρνει την έδρα της Ρένας Δούρου στη Βουλή (βιογραφικό – εικόνες)

Ποια είναι η Ελένη Αυλωνίτου που παίρνει την έδρα της Ρένας Δούρου στη Βουλή (βιογραφικό – εικόνες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελένη Αυλωνίτου, Ρένα Δούρου, ΣΥΡΙΖΑ, Φωτογραφίες,

Τη θέση της Ρένας Δούρου στη Βουλή, η οποία παραιτήθηκε προκειμένου να είναι μόνο υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, καταλαμβάνει η πρωταθλήτρια κολύμβησης Ελένη Αυλωνίτου.

Η Ελένη Αυλωνίτου γεννήθηκε στην Αθήνα και από 10 ετών ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, ενώ όπως γράφει στην προσωπική της ιστοσελίδα ήταν για μία δεκαετία Πρωταθλήτρια Κολύμβησης με διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική και πήρε Διδακτορικό στην Εργοφυσιολογία από το Πανεπιστήμιο της Indiana.

Από την επιστροφή της στην Ελλάδα είναι Ερευνήτρια στο EKAE (Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών) στο Ολυμπιακό Στάδιο, έχοντας κριθεί στο βαθμό της Ερευνήτριας Β’.

Υπήρξε στο παρελθόν Λέκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει διατελέσει Επιστημονική σύμβουλος Ελληνικών και Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών. Ασχολήθηκε και ασχολείται με την επιστημονική έρευνα στον τομέα της, έχοντας σημαντικό ερευνητικό έργο με πλήθος δημοσιεύσεων, συμμετοχών σε διεθνή συνέδρια και άρθρων στον επιστημονικό και ημερήσιο τύπο.

Έχει γράψει δύο Επιστημονικά βιβλία: «Αθλητικές Επιδόσεις στη Κολύμβηση» (1991, 2000) που διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο, και «Γυναίκα και Άθληση» (1993).

Ήταν μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του, με συνεχή συμμετοχή στην Αθλητική Επιτροπή του Συνασπισμού, ενώ εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού το 2000.

Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του. Το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Γαλατσίου με τη δημοτική κίνηση «Πολίτες σε Δράση» και είναι Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου.

Παράλληλα είναι μέλος του ΔΣ του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, επίτιμο μέλος της Πανελλήνιας Προώθησης Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού «Αθλητική Επιστήμη – Θεωρία και Πράξη» που εκδίδει το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΚΑΕ.

Έχει μία κόρη, την Δανάη.

avlonitou2 Pic23

Σχετικά άρθρα