Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι κάνει ο Τέρενς Κουίκ στο Βελιγράδι; – Διήμερη επίσκεψη στη Σερβία

Τι κάνει ο Τέρενς Κουίκ στο Βελιγράδι; – Διήμερη επίσκεψη στη Σερβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βελιγράδι, Ρήγας Φεραίος, Σερβία, Τέρενς Κουίκ,

Διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι πραγματοποιεί ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ.

Την Τρίτη το πρωί συναντήθηκε με τον Yφυπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τον Πολιτισμό και την Ενημέρωση, Σάσα Μίρκοβιτς και στην συνέχεια με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων στην Σερβία.

Το απόγευμα της Τρίτης επισκέφτηκε την Εστία Βελιγραδίου του Ελληνικού Iδρύματος Πολιτισμού, που φιλοξενεί και την έκθεση για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Την Τετάρτη έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο.

Την Τετάρτη, επίσης, εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που γίνονται στην μνήμη του Ρήγα Φεραίου και των συναγωνιστών του, που έχασαν την ζωή τους στον Πύργο Νεμπόισα.

Είναι η πρώτη φορά που τιμάται ο Ρήγας Φεραίος στον τόπο της θυσίας του μετά από 217 χρόνια, με κατάθεση στεφάνων στην Προτομή του, επιμνημόσυνη Δέηση στον Πύργο Νεμπόισα και με Ημερίδα στην Αίθουσα Ηρώων της Φιλολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου με ομιλητές τον Έλληνα Υφυπουργό, τους Πρέσβεις Ελλάδας και Κύπρου στο Βελιγράδι, τον Δήμαρχο Βελιγραδίου και τους Δημάρχους από τις πόλεις Καστοριάς, Βοΐου, Χίου, Ζίτσας, Λευκωσίας, «Ρήγα Φεραίου».

Η εκδήλωση θα κλείσει με την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Πύργος Νεμπόισα», που έγραψε ο πρώην Υπουργός Γιώργος Σούρλας, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής».

kouik

Σχετικά άρθρα