Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι δουλειά είχε η Ραχήλ με τη γκλίτσα στο βουνό!

Τι δουλειά είχε η Ραχήλ με τη γκλίτσα στο βουνό!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κοζάνη, Ραχήλ Μακρή, Φωτογραφίες,

Στα πλαίσια της εθελοντικής δράσης καθαρισμού των δασών, η οποία έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εθελοντικής Καμπάνιας Καθαρισμού «Let’s Do It», ο πρόεδρος και κάτοικοι του Μαυροδενδρίου Κοζάνης καθαρίσαμε το δασάκι του χωριού, ενημερώνει η Ραχήλ Μακρή από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Οι δασώδεις λεκάνες απορροής, λειτουργούν ως γιγάντια σφουγγάρια. Επιβραδύνουν τις απορροές και συγκρατούν νερό που ανατροφοδοτεί τα ποτάμια και τα υπόγεια ύδατα.

Έτσι ρυθμίζουν τη ροή του νερού από τα ορεινά υψίπεδα στις καλλιεργούμενες εκτάσεις και τις αστικές περιοχές. Επιπλέον ελαττώνουν τη διάβρωση του εδάφους. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η ποσότητα των ιζημάτων που παρασύρεται σε ποτάμια, λίμνες και δεξαμενές. Τα δάση επηρεάζουν σημαντικά το κλίμα.

Τα δάση είναι ζωτικής σημασίας για τον κύκλο του άνθρακα στον πλανήτη. Δεσμεύουν σχεδόν το 90% του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα.

Επιπλέον παρέχουν βιότοπους για τα περισσότερα είδη άγριας ζωής και λειτουργούν ως προστατευτική ασπίδα κατά του θορύβου. Παράλληλα απορροφούν τους αέριους ρυπαντές και ανανεώνουν το ανθρώπινο πνεύμα.

Τα δάση είναι ζωή και οφείλουμε να τα προσέχουμε, καταλήγει η Ραχήλ Μακρή.

rachel_2

rachel_3

rachel_4

Σχετικά άρθρα