Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακαλώτος: Έρχονται οι εφοριακοί κρυμμένου πλούτου

Τσακαλώτος: Έρχονται οι εφοριακοί κρυμμένου πλούτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εφορία,

Τη δημιουργία Εφορίας κρυμμένου πλούτου, μεταξύ και άλλων μέτρων κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, που σχεδιάζει να προωθήσει η κυβέρνηση, προανήγγειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων .

Με τα μέτρα αυτά, όπως εξηγεί ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, θα επιτευχθούν ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 1% – 1,5 %.

Ο αναπληρωτής υπουργός, τόνισε ακόμη ότι ένα πρώτο βήμα θα είναι η βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ ή η ρύθμιση με τις άδειες των καναλιών.

Επεσήμανε επίσης ότι «η μεγάλη διαπραγμάτευση του Ιουνίου για το χρέος θα είναι η πιο κρίσιμη. Είναι κομβικής σημασίας η ικανοποιητική διευθέτηση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο και να απαλλαγεί η χώρα από υπέρογκες δαπάνες εξυπηρέτησης του, ειδικά σε περιόδους ύφεσης σαν την τωρινή».

Τέλος ο κ. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε ότι δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις, ενώ σημειώνει ότι «θα μπορούσαμε να εξετάσουμε αλλαγές σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης για τις οποίες συμφωνούμε και εμείς, άλλα ως εκεί».

Σχετικά άρθρα