Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια είναι τα “αγκάθια” για την εκταμίευση των δόσεων

Ποια είναι τα “αγκάθια” για την εκταμίευση των δόσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Euroworking Group, Βρυξέλλες,

Παραμένουν οι διαφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, όπως φάνηκε μετά το τέλος του  Euroworking Group

Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό, καλύτερο από ό,τι περίμενα» είπε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών για την τηλεδιάσκεψη στις Βρυξέλλες. Απέφυγε να πει όμως αν θα υπάρξει έκτακτο Eurogroup πριν τις 24 Απριλίου. Δεν απέκλεισε μάλιστα να απαιτηθεί και νομοθέτηση των μέτρων, πριν τυχόν εκταμίευση.

Παράλληλα οι δανειστές αυτήν τη στιγμή φαίνεται να απορρίπτουν το σενάριο τμηματικής καταβολής των δόσεων προς τη χώρα μας, έναντι παροχής 2-3 σημαντικών μέτρων, όπως ήταν η ελληνική πρόταση.

Στην ερώτηση πάντως αν η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει μέσα στον Απρίλιο, χωρίς να έρθουν τα χρήματα από τις δόσεις, τόσο τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές όσο και για μισθούς και συντάξεις, η ίδια πηγή περιορίστηκε να απαντήσει «κανένα σχόλιο».

Βασικές εστίες διαφωνίας που διαπιστώθηκαν με τους δανειστές είναι τα εργασιακά και η απελευθέρωση των απολύσεων και το ασφαλιστικό και οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Πεδίο συνεννόησης, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, υπάρχει πάντως στις αποκρατικοποιήσεις , αλλά προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι δεν πρέπει να επιμένουν στον εισπρακτικό στόχο.

Σχετικά άρθρα