Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουβέλης: Η συγνώμη του Γκάουκ δεν αρκεί

Κουβέλης: Η συγνώμη του Γκάουκ δεν αρκεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιοάχιμ Γκάουκ, ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης,

Για ακόμη μια φορά ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι «θητεύει στον αριστερό λαϊκισμό».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στην υπό διαμόρφωση συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, λέγοντας ότι είναι μια προσπάθεια που «εκτείνεται και πέραν των ευρωεκλογών».

Ο ίδιος, επανέλαβε την άρνησή του να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ στη βάση της πρόσκλησης της πρωτοβουλίας των «58», λέγοντας ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο βήμα χωρίς αναφορά στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. «Για να έχουμε αποτελέσματα στην προσπάθεια ένωσης δυνάμεων θα πρέπει να συντρέχουν πολιτικοί όροι και προϋποθέσεις», είπε.

Σχολιάζοντας τη δημιουργία κόμματος από τον Σταύρο Θεοδωράκη, διερωτήθηκε «με ποιο πολιτικό περιεχόμενο και στη βάση ποιας προγραμματικής δέσμευσης» αναπτύσσεται αυτό το εγχείρημα.

Σε ότι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης τον κατηγόρησε ότι «κινείται με ασάφεια σε σχέση με τον προσανατολισμό της χώρας. Θητεύει στον αριστερό λαϊκισμό, στη δημαγωγία, στην αντίφαση σε σχέση με κρίσιμα ζητήματα».

Έτσι, απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν κανείς να μιλάει για συμμαχίες και για συνθέσεις με βάση του τι πρόκειται να συμβεί σε ένα απροσδιόριστο μέλλον, απροσδιόριστο κυρίως στη βάση ποια θα είναι η πολιτική η οποία θα προσδιορίζει τα πράγματα».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η κυβέρνηση χρεώνεται το γεγονός ότι δεν έχει θέσει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. «Η συγνώμη του Γ. Γκάουκ δεν αρκεί. Πρέπει να εκφραστεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο», τόνισε.

Σχετικά άρθρα