Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Θεοχαρόπουλος προχωρά σε συνέδριο της ΔΗΜΑΡ πριν τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Θεοχαρόπουλος προχωρά σε συνέδριο της ΔΗΜΑΡ πριν τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Την πραγματοποίηση συνεδρίου πριν τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία αποφάσισε η κεντρική επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, κατόπιν εισήγησης του προέδρου, Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι «το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ θα διεξαχθεί πριν το Συνέδριο του νέου φορέα», προκειμένου να αξιολογηθούν «όλα τα πολιτικά και οργανωτικά δεδομένα».

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης, «συμμετέχοντας στην κοινή επιτροπή ανασυγκρότησης και σε όλες τις επιτροπές του συμμαχικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με στόχο να διαμορφωθούν οι κατάλληλες πολιτικές και οργανωτικές προϋποθέσεις για έναν ενιαίο φορέα της αριστερής προοδευτικής παράταξης».

Καλεί δε, όλα τα μέλη και τους φίλους της «να συμμετάσχουν ενεργά σε όλες τις διαδικασίες ανασυγκρότησης, στις ανοιχτές συνελεύσεις, στις προσυνεδριακές διαδικασίες, στις νομαρχιακές συνδιασκέψεις, σε κάθε δράση που θα προωθεί το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας».

Στην απόφαση σημειώνεται ακόμη, ότι «η απομόνωση και οι σεχταριστικές λογικές του τύπου “εμείς-εμείς οι μονοί αριστεροί συνεπείς” δεν αφορούν την κοινωνία η οποία επιδιώκει άμεσα προοδευτικές και ρεαλιστικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της».

Στο κείμενο που έγινε αποδεκτό κατά πλειοψηφία, περιλαμβάνεται κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία «αναπτύσσει μία ατζέντα που συμπυκνώνει ταυτόχρονα νεοφιλελεύθερα προτάγματα στην οικονομία και υπερσυντηρητικές απόψεις στα κοινωνικά ζητήματα».

«Καλούμαστε τώρα να ασκήσουμε υπεύθυνη, προγραμματική, αλλά και μαχητική αντιπολίτευση» τονίζεται μεταξύ άλλων, κατηγορώντας τη Ν.Δ. για «ακραίο συγκεντρωτισμό» στο κράτος, «ξήλωμα» των εργασιακών, «σκευωρία» στην υπόθεση της Novartis, «αγνόηση της μεσαίας τάξης για να εξυπηρετήσει μια περιορισμένη επιχειρηματική ελίτ», «σχέδιο ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης», «υποκρισία» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, και τέλος, για «επικοινωνιακά σόου και κινήσεις εντυπωσιασμού αντί για μια ουσιαστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας».

Σχετικά άρθρα