Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurogroup: Εν αναμονή των μεταρρυθμίσεων από Ελλάδα τη Δευτέρα

Eurogroup: Εν αναμονή των μεταρρυθμίσεων από Ελλάδα τη Δευτέρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βρυξέλλες, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Ευρωζώνη, Πιέρ Μοσκοβισί,

Απέφερε καρπούς η προσπάθεια των τελευταίων εβδομάδων, καθώς καταλήξαμε σε συμφωνία με την Ελλάδα, διαμήνυσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το αίτημα της Ελλάδας για παράταση των ομολόγων EFSF για τέσσερις μήνες έγινε δεκτό από το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, και θα παρέχουν τη βάση για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.

Χαρακτηριστικό του προγράμματος η ευελιξία, προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο ώστε να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες μεταξύ της Ελλάδας, του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών, διευκρίνισε.

Η Ελλάδα επανέλαβε ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι όλων των πιστωτών της, τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος

Συμφωνήσαμε να παρουσιάσουμε έναν πρώτο κατάλογο των μεταρρυθμίσεων και των μέτρων που βασίζονται στο τρέχον πρόγραμμα αλλά αξιοποιώντας την ευελιξία της συμφωνίας, τον οποίο θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση τη Δευτέρα.

Οι θεσμοί θα γνωμοδοτήσουν επί των ελληνικών προτάσεων προκειμένου να κριθεί εάν είναι επαρκείς οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται ώστε τη Δευτέρα ή την Τρίτη το πρωί να δρομολογηθούν οι εθνικές διαβουλεύσεις για ολοκλήρωση της διαδικασία.

Η ελληνική κυβέρνηση, από κοινού με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα συνεχίσουν το μεταρρυθμιστικό έργο στην Ελλάδα ώστε να υπάρξει μια καλή αφετηρία.

Η ισοσκελισμένη συμφωνία που επιτεύχθηκε είναι προς το συμφέρον όλης της Ευρωζώνης, δήλωσε με τη σειρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος τόνισε τη σημασία της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και της τήρησης των δεσμεύσεων από την ελληνική πλευρά.

Σχετικά άρθρα