Βόμβα μεγατόνων στην παρέα του Αντώνη Σαμαρά έβαλε ο Γιάννης Μιχελάκης.
Σχολιάζοντας στο Twitter το ανθελληνικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο ψήφισε και στήριξε ο Αντώνης Σαμαράς, το χαρακτηρίζει “απαράδεκτο” όπως και “απαράδεκτους” όσους Έλληνες το αποδέχτηκαν, δηλαδή τον Αντώνη Σαμαρά και την παρέα του.
Ο Γιάννης Μιχελάκης έγραψε στο Twitter:
“Απαράδεκτο το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χθες. Απαράδεκτη και η αποδοχή του από την ελληνική αντιπροσωπεία!
Όταν το Ευρωπαϊκά Λαϊκό Κόμμα απαιτεί σεβασμό όλων των δεσμεύσεων αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση!”.
Ουσιαστικά ο Γιάννης Μιχελάκης διαφοροποιείται πλήρως από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τάσσεται με την εθνική γραμμή που έχει χαράξει η ελληνική κυβέρνηση.
Η εξέλιξη αυτή είναι άκρως σημαντική και φανερώνει ότι μέσα στη Νέα Δημοκρατία πληθαίνουν οι πατριωτικές φωνές που αντιλαμβάνονται την ανάγκη ενιαίας εθνικής γραμμής στο θέμα της διαπραγμάτευσης, αποδοκιμάζοντας τον θλιβερό Αντώνη Σαμαρά, που συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως εντολοδόχος αλλότριων κελευσμάτων, ανίκανος να συμπεριφερθεί πατριωτικά.
Διαβάστε το κατάπτυστο και ανθελληνικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που αποδέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς:
Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) πραγματοποίησε σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Κατά τη συνάντηση αυτή, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ τόνισαν την ετοιμότητά τους να βρουν μια λύση για τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα και εξέφρασαν την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός Τσίπρας δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της διακυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.
«Καλούμε τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να μην θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες του λαού της Ελλάδα δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο με μονομερείς ενέργειες. Ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας οφείλει να τηρεί όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.
Η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση είχε καταστήσει έτοιμη την Ευρώπη να βοηθήσει τους ανθρώπους στην Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσουν τα οικονομικά προβλήματα τους.
Καλούμε τον Τσίπρα να μην αποτελέσει εμπόδιο στο να βοηθήσει τους ανθρώπους της Ελλάδα», εξήγησε ο Πρόεδρος του ΕΛΚ , Joseph Daul , μετά τη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ.
Οι επικεφαλής του ΕΛΚ που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής ομόφωνα απέτισαν φόρο τιμής στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά.
«Η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως και στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, το ΕΛΚ οδήγησε τις κυβερνήσεις στις σωστές οικονομικές αποφάσεις για να ανακτήσει η χώρα την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Βεβαίως, στην Ελλάδα ήταν πιο δύσκολο και πήρε περισσότερο χρόνο, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε τη χώρα στην πορεία της προς τη σταθερότητα και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης. Τώρα είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους στην Ελλάδα και να καταλήξουν σε συμφωνία σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα πλήξει τους πολίτες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΚ
Οι ηγέτες του ΕΛΚ παρόντες στη Σύνοδο Κορυφής εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη στο λαό της Ουκρανίας, δήλωσαν την πλήρη εμπιστοσύνη τους στον Πρόεδρο Poroshenko και τον Πρωθυπουργό Yatsenyuk (τους εγκάθετους φασίστες που πραξικοπηματικά τοποθέτησαν στην εξουσία), και χαιρέτισαν τις προσπάθειες της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ .
«Τα όπλα στο έδαφος της Ουκρανίας θα πρέπει να αποσυρθούν. Οι ηγέτες του ΕΛΚ εξέφρασαν την ελπίδα ότι η συμφωνία του Μινσκ θα γίνει σεβαστή και θα οδηγήσει στην αποκλιμάκωση της κατάστασης.
«Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι ο Πρόεδρος Poroshenko και ο πρωθυπουργός Yatsenyuk θα κάνουν ό, τι είναι στην αρμοδιότητά τους να αποκλιμακώσουν την κατάσταση. Εμείς αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν , να τηρήσει επίσης κάθε δέσμευση που έλαβε στο Μινσκ. Το ΕΛΚ θα συμπαρασταθεί στην ουκρανική κυβέρνηση για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να επιστρέψει την Ουκρανία προς τη σταθερότητα και τις οικονομικές επιδόσεις του παρελθόντος», κατέληξε ο πρόεδρος Daul.