Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθάκης: Αυτές τις μεταρρυθμίσεις θα κάνουμε με τον ΟΟΣΑ

Σταθάκης: Αυτές τις μεταρρυθμίσεις θα κάνουμε με τον ΟΟΣΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνχελ Γκουρία, Γιώργος Σταθάκης, Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ),

Τους άξονες στους οποίους θα συνεργαστεί η κυβέρνηση με τον ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον Άνχελ Γκουρία.

Οι τομείς που τέθηκαν επί τάπητος είναι οι υποδομές, δημόσιες προμήθειες, ανταγωνισμός, απλοποίηση αδειοδοτήσεων, αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά και ένα φιλικότερο επενδυτικό περιβάλλον.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός σημείωσε ότι η συνεργασία θα έχει αναπτυξιακή διάσταση, θα είναι ολιγόμηνη με προτεραιότητες την αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, την προστασία του καταναλωτή, την αναβάθμιση του Παρατηρητηρίου Τιμών, τις συνδυασμένες μεταφορές και τα logistics.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών εντός διμήνου θα φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ο κ. Σταθάκης εμφανίσθηκε αισιόδοξος και υποστήριξε ότι θα υπάρξει συμφωνία, επικροτώντας τις τελευταίες προτάσεις του Γιούνκερ τις οποίες χαρακτήρισε πολύ καλές.

Σχετικά άρθρα