Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βαρουφάκης έμαθε τους κανόνες του Ντράγκι

Ο Βαρουφάκης έμαθε τους κανόνες του Ντράγκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάνης Βαρουφάκης, Μάριο Ντράγκι,

«Η ΕΚΤ είναι και κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, στη Φρανκφούρτη.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών είπε εξερχόμενος του κτιρίου της ΕΚΤ ότι «είχαμε καρποφόρες συζητήσεις», για να προσθέσει «το πρόγραμμα πυροδοτεί την αποπληθωριστική κρίση στην Ελλάδα».

«Η ΕΚΤ είναι και κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος», είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι μπορεί να στηρίξει τα κράτη – μέλη.

Στη συνάντηση, ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, αλλά και για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας έως ότου επέλθει συμφωνία για το νέο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε στον κ. Ντράγκι την πρότασή του για την έκδοση ομολόγων perpetual bond με τα οποία θα ανταλλαγούν τα ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 27 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ.

Ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε επίσης πως συζήτησαν με τον κ. Ντράγκι «για τους καταναγκασμούς, τους κανόνες, τους κανονισμούς και τη διαδικασία» βάσει των οποίων η ΕΚΤ χορηγεί τις αρωγές της.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ντράγκι φέρεται να ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να παραβιάσει τους κανόνες…

Σχετικά άρθρα