Οι νεοφιλελεύθεροι βρικόλακες που πίνουν το αίμα των Ευρωπαίων πολιτών -ιδιαίτερα του παλιού ελληνορωμαϊκού κόσμου του νότου- τα αρπαχτικά των Αγορών, οι οπαδοί της απληστίας και του πιο απεχθούς προτεστάντικου καπιταλισμού, δυσφημούν τις δυνάμεις που αντιδρούν στη λιτότητα και την ύφεση ως “λαϊκιστές”.
Αυτή είναι η τελευταία ιδεολογική γραμμή άμυνας του γερμανικού οικονομικοπολιτικού προτεσταντισμού, των νεοφιλελεύθερων γυπών που ξεσκίζουν τις σάρκες των ευρωπαϊκών λαών. Και συκοφαντούν τους άλλους ως “λαϊκιστές” διότι έχουν αρχίσει και λαμβάνουν μηνύματα ότι η γερμανική – πρωσική λιτότητα “δεν περνάει” πια, ότι οι λαοί της Ευρώπης κινούνται προς την ανατροπή της.
Έτσι μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η απελπισμένη έκκληση του Πέτερ Πράετ, επικεφαλής οικονομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ότι “η άνοδος του λαϊκισμού στην Ευρώπη σημαίνει συναγερμό για τις κυβερνήσεις οι οποίες οφείλουν να δώσουν προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις”, όπως είπε σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Borsen-Zeitung.
«Τα λαϊκιστικά κόμματα ορισμένων χωρών υπόσχονται ταχείες λύσεις, αλλά δεν προσφέρουν παρά καταστροφικές συνταγές», προειδοποιεί ο νεοφιλελεύθερος γύπας που βλέπει ότι οι λαοί της Ευρώπης βρίσκονται σε τροχιά ανατροπής αυτών των απάνθρωπων πολιτικών και με το δίκιο του ανησυχεί, αυτός και οι ομοϊδεάτες του κινδυνεύουν να χάσουν την κουτάλα από την “άνοδο των λαϊκιστών”.
Και φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι δηλώσεις αυτές γίνονται τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, έπειτα από την αποτυχία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από το ελληνικό κοινοβούλιο, γεγονός που οδηγεί στη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που τάσσεται κατά της λιτότητας και είναι το φαβορί των εκλογών, ανησυχεί τους νεοφιλελεύθερους γύπες, τους πιστωτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΔΝΤ.
«Όλες οι χώρες είχαν κάποιον λόγο για την είσοδό τους στην ευρωζώνη: το παλιό σύστημα της διαρκούς υποτίμησης δεν λειτουργούσε. Αυτό που έχει πλέον εξασφαλισθεί είναι η εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών προσαρμογών. Μία πολιτική υποτίμησης δεν επιλύει κανένα διαρθρωτικό πρόβλημα», δηλώνει ο Πέτερ Πράετ. Με άλλα λόγια, μας λέει, ότι όλοι θα σφίγγετε το ζωνάρι για να θησαυρίζουμε εμείς στο Βερολίνο.
Ο Πέτερ Πράετ αναγνωρίζει ότι σε ό,τι αφορά τις πολιτικές που εφαρμόζονται από το Παρίσι και τη Ρώμη, «έχει υπάρξει σημαντική αλλαγή».
«Στη Γαλλία, η κυβέρνηση αναλαμβάνει για πρώτη φορά πολιτικά ρίσκα για να βελτιώσει την αγορά εργασίας. Στην Ιταλία, υπάρχει επίσης σημαντική πρόοδος, τουλάχιστον ως προς τις προθέσεις. (…) Αλλά αυτό που είναι πλέον σημαντικό είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», λέει.
«Τώρα χρειάζεται μία συνολική απάντηση: όλες οι αρχές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, σε δημοσιονομικό, διαρθρωτικό και νομισματικό επίπεδο», προειδοποιεί ο Πέτερ Πράετ και προειδοποιεί γιατί φοβάται ότι οι ευρωπαϊκές κοινωνίες “βράζουν” και βιάζεται να τις υποτάξει πριν ανατρέψουν αυτόν και τους ομοίους του.