Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στα «μανταλάκια» του διεθνούς τύπου και πάλι οι κυβερνητικές πρακτικές

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στα «μανταλάκια» του διεθνούς τύπου και πάλι οι κυβερνητικές πρακτικές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Θανάσης Κουκάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης, Παρακολουθήσεις, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές, Χρήστος Σπίρτζης,

Νέα εκτενή ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ με επικριτικές αναφορές για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών προκάλεσε ο αποκλεισμός κρίσιμων μαρτύρων από την Εξεταστική Επιτροπή, αλλά και η αποκάλυψη της παγίδευσης του τηλεφώνου και του πρώην υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη.

Με δημοσίευμά του υπό τον τίτλο «ένας ακόμη βουλευτής καταθέτει μήνυση για απόπειρα υποκλοπής» το πρακτορείο Reuters περιέγραψε αναλυτικά τις νέες διαστάσεις που εκλαμβάνει η υπόθεση παρακολούθησης πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα. Το πρακτορείο έκανε μάλιστα λόγο για «σκάνδαλο» και υπενθυμίσε ότι ο πρωθυπουργός ήταν εκείνος ο οποίος έθεσε την ΕΥΠ υπό την αρμοδιότητά του πριν από τρία χρόνια.

Politico: Η ΝΔ εμπόδισε την ακρόαση δημοσιογράφων θυμάτων υποκλοπής
Η ιστοσελίδα Politico αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν προ ημερών στην Εξεταστική Επιτροπή και υπογραμμίζει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία έβαλε φραγμό στο αίτημα ακρόασης στη Βουλή των δημοσιογράφων (Θάνος Κουκάκης – Σπύρος Μαλιχούδης) που έπεσαν θύματα υποκλοπής από την ΕΥΠ και το Predator. Επίσης αναφέρεται στο ενδεχόμενο να έχει καταστρέψει η ΕΥΠ τον φάκελο του κ. Ανδρουλάκη επισημαίνοντας ότι η συνήθης διαδικασία είναι τέτοια στοιχεία να διατηρούνται επί δύο χρόνια από την υπηρεσία πληροφοριών.

BBC: Σε κλοιό καταγγελιών για τις παρακολουθήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σε ακόμη πιο επικριτικό πνεύμα η ιστοσελίδα του BBC επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται πλέον «σε κλοιό» από τις καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και τις υποκλοπές μέσω του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator. «Χαρακτηρίζεται Ελληνικό Watergate» σημειώνουν οι συντάκτες του ρεπορτάζ αναφερόμενοι στις παρακολουθήσεις και υπογραμμίζουν πως μια υπόθεση «που ξεκίνησε από την παρακολούθηση ενός όχι και πολύ γνωστού δημοσιογράφου στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε σειρά αποκαλύψεων γύρω από την ελληνική κυβέρνηση». «Εάν δεν χρησιμοποιούσαν το Predator οι κρατικές αρχές τότε ποιος το έκανε;» διερωτήθηκε επίσης η ιστοσελίδα της βρετανικής ραδιοτηλεόρασης.

Haaretz: Εν μέσω τεράστιου πολιτικού σκανδάλου η Ελλάδα
Στις αποκαλύψεις για την απόπειρα παρακολούθησης του κ. Σπίρτζη εστίασε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz. «Φουντώνει το σκάνδαλο για τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού καθώς ένας πρώην υπουργός από κόμμα της Αριστεράς έγινε το τρίτο πρόσωπο που στοχοποιήθηκε με το λογισμικό από το Ισραήλ» σημείωσε η ιστοσελίδα της εφημερίδας. Μάλιστα ο συντάκτης επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον εν μέσω «τεράστιου πολιτικού σκανδάλου» μετά τις αποκαλύψεις για το κατασκοπευτικό λογισμικό που είχε εντοπιστεί προηγουμένως στο τηλέφωνο του κ. Κουκάκη και του κ. Ανδρουλάκη.

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Σκανδαλώδεις αποκλεισμοί από την Εξεταστική
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και η διεθνής δημοσιογραφική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα στον απόηχο της είδησης του αποκλεισμού από την Εξεταστική Επιτροπή των δημοσιογράφων που έπεσαν θύματα υποκλοπών από την ΕΥΠ και το Predator. «Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα αποδοκιμάζουν ως σκανδαλώδη τον αποκλεισμό από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των δημοσιογράφων που έπεσαν θύματα παρακολούθησης» τόνισαν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα και αναφέρθηκαν ονομαστικά στον Θανάση Κουκάκη και τον Σταύρο Μαλιχούδη. «Η Βουλή πρέπει να καλέσει σε ακρόαση τα θύματα και να καταστήσει δημόσιες τις συνεδριάσεις» συμπλήρωσαν σε σχετική ανάρτησή τους.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα