Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε η Κατερίνα Βελλίδη, η σιδηρά κυρία της «Μακεδονίας» και της «Θεσσαλονίκης»

Πέθανε η Κατερίνα Βελλίδη, η σιδηρά κυρία της «Μακεδονίας» και της «Θεσσαλονίκης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα Θεσσαλονίκη, Εφημερίδα Μακεδονία,

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών η Κατερίνα Βελλίδη η πάλαι ποτέ σιδηρά κυρία της Βόρειας Ελλάδας και πρώην ιδιοκτήτρια των ιστορικών εφημερίδεων «Μακεδονία» και «Θεσσαλόνικη».

Ήταν κόρη του Ιωάννη Βελίδη, ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Μακεδονία» και ιδρυτή της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη»,αλλά η ίδια βρέθηκε πόλλες φορές στο στόχαστρο της κριτικής καθώς στα χέρια της κατέρρευσε -στα τέλη της δεκαετίας του 1990- ο μεγαλύτερος εκδοτικός όμιλος της Βόρειας Ελλάδας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία της θα τελεστεί αύριο στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου.

Ποια ήταν η Κατερίνα Βελλίδη

Η Κατερίνα Βελλίδη γεννήθηκε τον Φεβρουάριο 1947, κόρη του δημοσιογράφου Ιωάννη Βελλίδη (1909-1978), ιδιοκτήτη και διευθυντή της εφημερίδας “Μακεδονία” και ιδρυτή της εφημερίδας “Θεσσαλονίκη”.

Σπούδασε στις σχολές Μωραΐτη και Χιλ και αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και από το Τμήμα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης. Κρυφά από τους γονείς της, παντρεύτηκε τον Έλληνα διπλωματικό υπάλληλο στην Ελβετία Σταμάτη Γεωργίου, με τον οποίο απέκτησαν μία κόρη. Μετά το θάνατο του πατέρα της, η διεύθυνση του συγκροτήματος της “Μακεδονίας” και της “Θεσσαλονίκης” πέρασε αρχικά στη μητέρα της, Άννα Βελλίδη, και μετά το 1980 στην ίδια.

Σχετικά άρθρα