Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας χωρίς αυταπάτες: «Η Τουρκία συνεχίζει με διαφορετικές αφορμές να προβάλλει το αναθεωρητικό της δόγμα»

Ο Νίκος Δένδιας χωρίς αυταπάτες: «Η Τουρκία συνεχίζει με διαφορετικές αφορμές να προβάλλει το αναθεωρητικό της δόγμα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα Μακεδονία, Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Η Τουρκία συνεχίζει να προβάλλει το αναθεωρητικό της δόγμα, είπε με σαφήνεια και δίχως αυταπάτες ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του την Κυριακή 2/6 στην εφημερίδα «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Οικονόμου, «Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει προβληματισμός για την στάση της Τουρκίας και αν με ενέργειες όπως η ένταξη της “Γαλάζιας Πατρίδας” στη σχολική ύλη, δημιουργεί προβλήματα στην απόπειρα ελληνο-τουρκικής προσέγγισης. Πώς το σχολιάζετε;», απάντησε:

«Παρά τους χαμηλούς τόνους επί του πεδίου, γεγονός αδιαμφισβήτητα θετικό, είναι γεγονός ότι η Τουρκία συνεχίζει με διαφορετικές αφορμές να προβάλλει το αναθεωρητικό της δόγμα.

»Και είναι προφανές επίσης ότι η έγερση νέων ζητημάτων, πέραν της αμφισβήτησης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, της διατήρησης του CasusBelli κ.ά. υπονομεύει την προοπτική μιας γενικότερης εξομάλυνσης των σχέσεων μας και μια αλλαγή σελίδας σε βάθος χρόνου.

»Εξακολουθώ να ελπίζω σε μια διαφορετική στάση και σε επαναφορά της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας στο προσκήνιο.

»Αλλά δεν έχουμε αυταπάτες, ούτε εφησυχάζουμε.

»Οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα και να ενισχύσουμε τις αποτρεπτικές μας ικανότητες, όπως ήδη πράττουμε με την “Ατζέντα 2030″», καταλήγει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σχετικά άρθρα