Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσικά ΜΜΕ κατηγορούνται ότι διασπείρουν πανικό στη Δύση για την πανδημία του Covid-19

Ρωσικά ΜΜΕ κατηγορούνται ότι διασπείρουν πανικό στη Δύση για την πανδημία του Covid-19
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρωσία,

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναπτύξει μια «σημαντική εκστρατεία παραπληροφόρησης» εναντίον της Δύσης για να επιδεινώσουν τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, να δημιουργήσουν πανικό και να σπείρουν τη δυσπιστία, σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είδε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Συνεχίζεται μια σημαντική εκστρατεία παραπληροφόρησης από ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και από φιλικά προς το Κρεμλίνο μέσα», αναφέρεται στο εσωτερικό αυτό έγγραφο, που φέρει ημερομηνία 16 Μαρτίου.

«Ο πρωταρχικός στόχος της παραπληροφόρησης εκ μέρους του Κρεμλίνου είναι να επιδεινωθεί η κρίση Δημόσιας Υγείας σε δυτικές χώρες…

»…στην ίδια γραμμή με την ευρύτερη στρατηγική του Κρεμλίνου για απόπειρα ανατροπής ευρωπαϊκών κοινωνιών», προστίθεται στο έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από τον κλάδο εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.

Το Κρεμλίνο αρνείται τις κατηγορίες

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε την Τετάρτη τις κατηγορίες που διατυπώνονται σε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις οποίες καθοδηγεί μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που διεξάγουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης με στόχο να επιδεινωθούν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στη Δύση.

Στο έγγραφο της ΕΕ υποστηρίζεται πως διεξάγεται μια σημαντική και συνεχιζόμενη εκστρατεία παραπληροφόρησης η οποία αποσκοπεί στο να επιδεινώσει την κρίση της δημόσιας υγείας σε δυτικές χώρες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους πως οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και στερούνται κοινής λογικής.

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι στο έγγραφο της ΕΕ δεν αναφέρεται κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα ούτε κάποια σύνδεση με συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης.

«Μιλάμε και πάλι για κάποιους αβάσιμους ισχυρισμούς που στην τρέχουσα κατάσταση είναι πιθανόν το αποτέλεσμα αντιρωσικής εμμονής», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σχετικά άρθρα