Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΣΡ: Πρόστιμο στο Μακεδονία TV για σκηνή του “Sex and the city”

ΕΣΡ: Πρόστιμο στο Μακεδονία TV για σκηνή του “Sex and the city”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Sex and the city, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Μακεδονία TV,

Ήρθε η ώρα και η σειρά “Sex and the City” να “μπει στο μάτι” του ΕΣΡ και να επιβληθεί πρόστιμο 15.οοο ευρώ στο κανάλι Μακεδονία TV.

Ο λόγος ήταν μία σκηνή ομοφυλοφιλικού έρωτα που μεταδόθηκε σε ακατάλληλη ώρα (21:00)!

Να θυμίσουμε ότι και το 2003 το ΕΣΡ είχε επιβάλλει πρόστιμο 100.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Μega για το φιλί μεταξύ ανδρών σε επεισόδιο της σειράς «Κλείσε τα μάτια», του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Ωστόσο τρία χρόνια αργότερα, το ΣτΕ ακύρωσε το πρόστιμο «αθωώνοντας» το επίμαχο φιλί.

Σύμφωνα με το ΕΣΡ, στην τηλεοπτική σειρά του Παπακαλιάτη είχαν παρουσιαστεί «δύο νεαροί ομοφυλόφιλοι, μεταξύ των οποίων υπάρχει ερωτική ατμόσφαιρα που εκφράζεται επί οθόνης με ένα φιλί στο στόμα που ανταλλάσσουν οι δύο άνδρες». Το Συμβούλιο είχε επιβάλλει τότε πρόστιμο για παράβαση της δεοντολογίας που διέπει τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το ΣτΕ έκρινε ότι η απόφαση του ΕΣΡ δεν έχει νόμιμη αιτιολογία και ότι η παρουσίαση σκηνής, στην οποία εκφράζεται απλώς η ομοφυλόφιλη ερωτική επιθυμία, με ένα φιλί και χωρίς να υπάρχουν σκηνές πορνογραφικού περιεχομένου ή βωμολοχίες, δεν μπορεί «σε καμία περίπτωση» να θεωρηθεί ότι προσδίδει την απαγορευμένη από το Σύνταγμα «χαμηλή και υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη» των τηλεοπτικών εκπομπών.

Σχετικά άρθρα