Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ν. Παππάς: Απάντηση στη ΝΔ για τα περί «στημένου τηλεοπτικού διαγωνισμού»

Ν. Παππάς: Απάντηση στη ΝΔ για τα περί «στημένου τηλεοπτικού διαγωνισμού»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παππάς, Προοδευτική Συμμαχία, Συμβούλιο της Επικρατείας, ΣΥΡΙΖΑ,

«Στημένα» το ΕΣΡ και το ΣτΕ; Αν το πιστεύει η Ν.Δ. ας ανακαλέσει τις άδειες των καναλιών», αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, απαντώντας στα περί «στημένων τηλεοπτικών διαγωνισμών», που αναφέρονται στην ανακοίνωση της κυβερνητικής παράταξης.

«Αν η ΝΔ επιμένει στα περί “στημένου διαγωνισμού” θα πρέπει να κάνει δύο πράγματα.

»Πρώτον, να ενημερωθεί για τις αποφάσεις του ΕΣΡ και του ΣτΕ, οι οποίες αξιοποιούν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του 2016 για να ορίσουν και τον αριθμό των αδειών και το τίμημα για κάθε μία από τις τηλεοπτικές άδειες και δεύτερον, να ενημερώσει τις ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών ότι θα ακυρώσει τις άδειες τους μια και αυτές βασίζονται σε διαγωνισμό που η ίδια θεωρεί “στημένο”» αναφέρει ο Νίκος Παππάς δημοσιεύοντας τα σχετικά σημεία των αποφάσεων του ΕΣΡ και του ΣτΕ.

Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ των στημένων τηλεοπτικών διαγωνισμών, του ελέγχου των αρμών της εξουσίας, της ΕΡΤ του Καψώχα και της Ακριβοπούλου, της στοχοποίησης δημοσιογράφων και των αυτόφωρων συλλήψεων, εμφανίζεται ως υπερασπιστής της ελευθερίας του Τύπου, γελάνε και τα βοσκοτόπια.

»Η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα όχι μόνο είναι θεσμικά κατοχυρωμένη, αλλά αποτελεί καθημερινή πρακτική στο πλαίσιο του κράτους Δικαίου, με μεγάλο πλουραλισμό μέσων και άσκηση κάθε είδους κριτικής στην κυβέρνηση και στους θεσμούς.

»Αυτό το διαπιστώνει κάθε πολίτης, που έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί ελεύθερα, οποιαδήποτε στιγμή, από το μέσον της επιλογής του».

Σχετικά άρθρα