Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναβρασμός στον χώρο του Τύπου από τις απεργίες σε ΔΟΛ και Πήγασο

Αναβρασμός στον χώρο του Τύπου από τις απεργίες σε ΔΟΛ και Πήγασο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απεργία, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, Εφημερίδα Τα ΝΕΑ, Εφημερίδα Το ΒΗΜΑ της Κυριακής, Εφημερίδες, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Πήγασος Εκδοτική,

Αναβρασμός επικρατεί στον χώρο του Τύπου, καθώς εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες στα “παραδοσιακά” δημοσιογραφικά συγκροτήματα πραγματοποιούν απεργίες.

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΔΟΛ συνεχίζουν την απεργία τους, διεκδικώντας τις απολαβές τους για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και τον τρέχοντα Δεκέμβριο.

Επίσης, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν από την Τρίτη στις 18:00 έως σήμερα Τετάρτη την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΠΗΓΑΣΟΥ, στους οποίους η διοίκηση οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές τεσσάρων και πλέον μηνών.

Την Τρίτη, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και αποφάσισε ομόφωνα την ανάληψη πρωτοβουλιών για την οργάνωση μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων, με στόχο την επαναφορά της «κανονικότητας» στις πληρωμές των εργαζομένων.

Στόχος, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι “να τελειώσει η εργοδοτική αυθαιρεσία και να υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας”.

«Αλήθεια, που είναι η “ανεξάρτητη” και “τυφλή” Δικαιοσύνη, που είναι η “αριστερή” κυβέρνηση, στις περιπτώσεις των απλήρωτων επί τέσσερις μήνες συναδέλφων του ΔΟΛ, στους επίσης απλήρωτους συναδέλφους του ΠΗΓΑΣΟΥ, της Ελευθεροτυπίας, της ΙΜΑΚΟ, του Λυμπέρη;», τονίζεται.

Σύμφωνα με την Ένωση, στα πρακτορεία Τύπου οι εργοδότες χρωστούν ήδη στους εργαζόμενους πάνω από έναν μισθό και δεν φαίνεται από τις προθέσεις τους ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει.

«Δεν ξεχνάμε ότι με πρόσχημα την επαναφορά της κανονικότητας στις πληρωμές, οι εταιρείες επέβαλαν μονομερώς μειώσεις στους μισθούς μας. Δεν θα αφήσουμε η απληρωσιά να εξελιχθεί και να γιγαντωθεί», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση

Τέλος, οι εργαζόμενοι καλούνται να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών που τους ζητούνται και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Σχετικά άρθρα