Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δωρεάν σχολείο για την αρμονική ανάπτυξη των παιδιών

Δωρεάν σχολείο για την αρμονική ανάπτυξη των παιδιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θωμάς Κινδύνης, Μορφές Έκφρασης,

Τα παιδιά είναι ο πολυτιμότερος θησαυρός μας.

Είναι το μέλλον μας.

Γι΄αυτό όταν κοιτάζουμε τα παιδιά πρέπει να βλέπουμε το μέλλον.

Αυτό που χρειάζεται για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, είναι να μεταφράσουμε όλη μας την κατανόηση σε απλούστερους όρους και να ρυθμίσουμε σύμφωνα με αυτούς τη ζωή μας.

Γιατί τα παιδιά επηρεάζονται στην πραγματικότητα πιο βαθιά από τα παραδείγματα που τους δίνουμε, και μόνο κατά δεύτερο λόγο από εξηγήσεις, όταν αυτές είναι πολύ απλές και ξεκάθαρες.

Το πιο σημαντικό είναι να μεγαλώσουν σε μια ατμόσφαιρα ελεύθερη από αρνητικότητα, μέσα στην οποία θα ενθαρρύνονται να έχουν σιγουριά και να εκφράζουν τον πραγματικό εαυτό τους.

Ας τους διδάξουμε τη φιλαλήθεια, την τιμιότητα, την ειλικρίνεια. Αυτό καλύπτει τα πάντα!

Έχοντας αυτό ως γνώμονα, νιώσαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο καλλιτεχνικό σχολείο για παιδιά κι εφήβους.

Ένα σχολείο που δεν περιλαμβάνεται στα εκπαιδευτικά σχολικά προγράμματα, ένα σχολείο που δίνει στο παιδί το χώρο, την ευκαιρία και την γνώση να αναπτυχθεί αρμονικά.

Δηλαδή να αναπτύξει μια ισορροπία και μια αρμονική ανάπτυξη τόσο της νόησ​ή​ς του​,​ όσο του συναισθήματός του και της κίνησ​ή​ς του!

Συναισθανόμενοι την ευθύνη μας ως οργανισμός που βρίσκεται κοντά στα παιδιά εδώ και 21 χρόνια με στόχο την ανάπτυξη υγιών προσωπικοτήτων, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη σύσταση του πρότυπου καλλιτεχνικού σχολείου «Αρμονική Ανάπτυξη για παιδιά κι εφήβους» με δωρεάν φοίτηση των παιδιών!

Κι αν όλα αυτά ακούγονται διαφορετικά, οι τρόποι υπάρχουν και είναι πολύ απλοί!

Τι είναι η Αρμονική Ανάπτυξη

Είναι ένα πρότυπο σχολείο που λειτουργεί τις απογευματινές ώρες και δημιουργήθηκε από τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ με πρωταρχικό στόχο να μπορεί να εμφυσηθεί στα παιδιά και στους εφήβους η λαχτάρα για ελευθερία και ομορφιά, να δώσει αρμόζοντα εφόδια που οι νέοι να μπορούν να κατανοήσουν τις πραγματικές τους ανάγκες και τους προσωπικούς τους στόχους!

Είναι ένα σχολείο ομάδα.

Σ’ αυτή την ομάδα τα παιδιά στον κύκλο καθισμένα, θα μπορούν να βλέπονται και να συνομιλούν με τάξη, να ονειρεύονται και να τακτοποιούν τις σκέψεις τους, να προτείνουν, αλλά και να ακούνε.

Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί με κατάλληλες ασκήσεις για παιδιά και εφήβους, όπου θα οξυνθούν έμφυτές ή επίκτητες τους ικανότητες, όπως: παρατηρητικότητα, επικοινωνία, φαντασία, δημιουργικότητα, επιδεξιότητα.

Τι μαθαίνουν τα παιδιά

Με αφετηρία πηγές από την αρχαία ελληνική παιδεία και κυρίως την φιλοσοφία (Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Επίκτητος, Πλούταρχος, Επίκουρος), αλλά και από άλλους άξιους μελετητές , ερευνητές και διανοητές, όπως τους, Nicoll Maurice, Rodney Collin, Peter Brook, Carl Orff, John Bennet, Rudolf Laban, Zoltán Kodaly, M. Chechov, Δ. Ροντήρης, το ​σ​χολείο μας θα διδάσκει:

Μουσική, κίνηση, χορούς
Θέατρο και συναισθήματα
Διδασκαλία μουσικών οργάνων
Ασκήσεις επικοινωνίας και παρατηρητικότητας
Πρακτικές λογικής και ηθικής

Πώς λειτουργεί

• Η φοίτηση θα είναι τετραετής.

• Η διδασκαλία θα είναι δυο φορές την εβδομάδα.

• Το σχολείο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 εως 14 χρονών.

• Θα λειτουγεί κι ένα προπαρασκευαστικό τμήμα για παιδιά από 6-10 χρονών (1 φορά την εβδομάδα)

• Η διδασκαλία θα πραγματοποιείται από τον Θωμά Κινδύνη, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος σπουδών, αλλά και από μια ομάδα εξαιρετικά επιδέξιων μουσικοπαιδαγωγών και εκπαιδευτών διαφόρων άλλων ειδικοτήτων όπως τον Δημήτρη Παλαιογιάννη, τη Νάνσυ Κλαμπάτσα, την Άννα-Σεβαστή Τζίμα και τη Βλασία Βερβέρη.

• Η φοίτηση είναι δωρεάν για τα παιδιά.

• Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μέσα Οκτωβρίου.

• Το σχολείο καλύπτει όλα τα λειτουργικά έξοδα με δωρεές-εισφορές μελών και χορηγίες.

· Εγγράφονται παιδιά και έφηβοι που έχουν επιλεχθεί κατόπιν συστηματικής ακρόασης που θα διαρκέσει τέσσερα ωριαία μαθήματα. Στην ακρόαση αυτή, αυτό που ζητάμε και παρατηρούμε είναι τα παιδιά και οι έφηβοι, να έχουν όρεξη κι ότι έχουν τη θέληση να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι.

Πότε: Τρίτη 21/10 στις 17.00 για (παιδιά από 10-14 χρ.)
Τετάρτη 22/10 στις 17.00 (για παιδιά από 6-10 χρ.)

Πού: ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα

Λίγα λόγια για τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ


Ο καλλιτεχνικός οργανισμός Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκε το 1993 από τον καταξιωμένο ηθοποιό, σκηνοθέτη και μουσικοπαιδαγωγό και σύμβουλο βελτίωσης ζωής Θωμά Κινδύνη.

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν για να σχηματίσουν έναν χώρο που θα προσέλκυε νέους καλλιτέχνες και παιδαγωγούς που νιώθανε την ανάγκη να συμμετάσχουν σε μια «αποστολή» , του να μεταφέρουν μέσω της Τέχνης τους, ελπίδα, ομορφιά και πνευματική ανάταση στην κοινότητα., ερευνώντας και μελετώντας τις φυσικές σχέσεις της Μουσικής, της Κίνησης και του Λόγου (θέατρο) με την ίδια μας την ύπαρξη και τη ζωή.

Ένα μέρος αυτής της μελέτης κατέληξε στη δημιουργία του συστήματος «Κίνηση.,Λόγος & Ρυθμός». Σε αυτά τα 21 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας του, ο οργανισμός παρέχει συστηματική εκπαίδευση στους τομείς Θέατρο, Μουσική και Κίνηση σε ενήλικες και παιδιά.

Στόχος μας είναι τα παιδιά αφενός μέσα από τις τέχνες και αφετέρου μέσα από ένα ευρύτερο σύστημα αξιών, λογικής και ηθικής, να αναπτύξουν μια υγιή προσωπικότητα μέσα από δράσεις που θα κατευθύνουν την ενεργητικότητα και την φαντασία τους σε δημιουργία και που θα τους δίνουν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν σε μια ομάδα, να συνεργαστούν αλλά και να επικοινωνήσουν.

Επίσης μέσα στους κόλπους της ομάδας, δημιουργήθηκαν νέοι καλλιτέχνες (μουσικοί, συγγραφείς, σκηνοθέτες κ.α.) αλλά και νέα έργα, τα οποία πήραν σάρκα και οστά με την υποστήριξη της ομάδας. Τέλος έχουν παρουσιάσει μια σειρά παραστάσεων στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σχετικά άρθρα