Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πριγκίπισσα της Σερβίας Αικατερίνη: «Κάνε το καλό όπως και να΄χει»

Πριγκίπισσα της Σερβίας Αικατερίνη: «Κάνε το καλό όπως και να΄χει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θέατρο, Μορφές Έκφρασης, Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, Συνέντευξη στο TRIBUNE,

«Κάνε το καλό όπως και να ΄χει» λέει στο Tribune η Πριγκίπισσα της Σερβίας Αικατερίνη.

“Στη ζωή ήλθαμε όχι για να πάρουμε αλλά για να δώσουμε. Ο στόχος όταν κάποιος κάνει το καλό δεν πρέπει να είναι ο εαυτός του αλλά οι άλλοι. Το μόνο που κερδίζεις με το καλό είναι η αγάπη” μας εξηγεί.

Αφορμή για την συζήτηση μαζί της είναι η παράσταση «Το Παιδί και το Κουδουνάκι» που θα δοθεί την Κυριακή  12 Οκτωβρίου στις 12.30 στο St. Catherine’s British School Hall.

Είναι μια συνεργασία του ανθρωπιστικού οργανισμού Lifeline με τις Μορφές Έκφρασης στα πλαίσια της καμπάνιας του «Παιδιά βοηθούν Παιδιά».

Στόχος είναι να μαζευτούν χρήματα για την υποστήριξη των μονάδων εντατικής νοσηλείας νεογνών των κρατικών περιφερειακών νοσοκομείων Πάτρας, Λάρισας, Ηρακλείου Κρήτης, Αλεξανδρούπολης και Ιωαννίνων.

«Το Παιδί και το Κουδουνάκι» είναι ένα παραμύθι με ζωντανή μουσική, video σκηνικά, animation και έντονη συμμετοχή των παιδιών, μία δημιουργία της κας Άννας Σεβαστή Τζίμα και του καλλιτεχνικού οργανισμού «Μορφές έκφρασης».

Ολόκληρη η συνέντευξη που παραχώρησε η Πριγκίπισσα της Σερβίας Αικατερίνη:

«Κάνε το καλό όπως και να΄χει» τονίζετε στο σημείωμά σας στο Lifeline και εσείς όντως το κάνετε πράξη βοηθώντας ανθρώπους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Τι κερδίσατε όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας το καλό;

Όταν κάνουμε το καλό το κάνουμε γιατί το πιστεύουμε από μέσα μας.

Στη ζωή ήλθαμε όχι για να πάρουμε αλλά για να δώσουμε.

Ο στόχος όταν κάποιος κάνει το καλό δεν πρέπει να είναι ο εαυτός του αλλά οι άλλοι.

Το μόνο που κερδίζεις με το καλό είναι η αγάπη.

Την αγάπη για σένα και για τους άλλους.

Μαθαίνεις ότι δεν υπάρχεις μόνο εσύ, ότι είσαι μέρος ενός συνόλου και ότι έχεις την δύναμη να επηρεάσεις θετικά την ζωή ανθρώπων που έχουν ανάγκη και να νιώσεις την χαρά της προσφοράς.

Για αυτό «Κάνε το καλό όπως και να ΄χει».

Εύχομαι να μεταδώσουμε αυτό το μήνυμα και στα παιδιά μέσω της θεατρικής παράστασης «Το Παιδί και το Κουδουνάκι» που πραγματοποιείται στο σχολείο St. Catherine’s την Κυριακή 12 Οκτωβρίου τις 12.30 «Τα παιδιά βοηθούν παιδιά» όπως ονομάζεται και η καμπάνια του Lifeline Hellas.

Υπάρχει κόστος στο «καλό»; Και πως το διαχειρίζεστε εσείς;

Το «καλό» δεν μπορεί να έχει κόστος. Η προσφορά και η βοήθεια στο συνάνθρωπο μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.

Το «καλό» είναι η μοναδική λύση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες.

Όταν είμαστε μακριά από το «καλό» τότε το «κόστος» είναι μεγάλο και βλέπουμε όλοι μας τις αρνητικές επιπτώσεις.

Είναι σπουδαίο ένα παιδί να μαθαίνει την αξία του «καλού» από την αρχή της ζωής του μέσα από το σχολείο και την οικογένεια του.

Όπως και εγώ είμαι ευγνώμων στους γονείς μου που μου έμαθαν από μικρή την χαρά της προσφοράς μη γνωρίζοντας την μετέπειτα πορεία μου.

Ως γονείς έχουμε υποχρέωση να μεγαλώσουμε τα παιδιά με αυτό τον τρόπο ξέροντας ότι υπάρχουν άλλοι που έχουν την ανάγκη μας.

Η επιτυχία όπως έλεγε η μητέρα μου είναι όταν δίνεις. Έτσι θα μπορέσουν τα παιδιά μας να μεγαλώσουν και να είναι ευτυχισμένα στη ζωή τους.

Την συγκεκριμένη παράσταση από τις Μορφές Έκφρασης στο St. Catherine’s την αφιερώνετε στις μονάδες εντατικής νοσηλείας 6 περιφερειακών νοσοκομείων. Μπορείτε να μας εξηγήσετε πόσο σημαντικό είναι να βοηθήσουμε αυτό το σκοπό;

Ύστερα από την μεγάλη βοήθεια που προσφέραμε στα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας μέσω του ανθρωπιστικού μου οργανισμού Lifeline στην Ελλάδα και στο Λονδίνο με την προσφορά σημαντικού ιατρικού εξοπλισμού πιστέψαμε ότι πρέπει να εξαπλώσουμε την προσπάθεια μας και να στηρίξουμε τις μονάδες νεογνών των περιφερειακών νοσοκομείων Πάτρας, Ηρακλείου Κρήτης, Λάρισας, Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης.

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι αν και η πρωτεύουσα συγκεντρώνει πολύ μεγάλο πληθυσμό οι ανάγκες είναι πολλές και σοβαρές ιδίως στην περιφέρεια.

Έτσι έχουμε αφιερώσει τις τελευταίες μας εκδηλώσεις για την προσφορά ιατρικού εξοπλισμού και ειδικά αυτή η παράσταση είναι για την προσφορά οξύμετρων στις μονάδες των νεογνών αυτών των νοσοκομείων.

Σκεφτείτε ότι κάθε νεογνό χρειάζεται ένα οξύμετρο για την μέτρηση του οξυγόνου του όταν νοσηλεύεται.

Μέσα από το δίκτυο των φιλανθρωπικών οργανώσεων που έχετε ιδρύσει αλλά με άλλους αντίστοιχους οργανισμούς που συνεργάζεστε όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθείτε από κοντά τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Πόσο δραματικά έχει αλλάξει η κατάσταση λόγω της κρίσης και πόσο πιο επιτακτικό γίνεται το έργο σας;

Προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα στον κόσμο. Το θέμα είναι πώς τα αντιμετωπίζουμε.

Πολλές φορές μία κρίση σαν την σημερινή μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα αλλά να κάνει και ποιο επιτακτική την ανάγκη για λύσεις.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η φιλανθρωπία έγινε πιο επιτακτική και οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά στην φιλανθρωπία είτε γιατί την έχουν ανάγκη είτε για να προσφέρουν.

Μέσω του δικτύου του ανθρωπιστικού οργανισμού Lifeline www.lifelinegr.org που έχει γραφεία στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, στο Τορόντο και στην Αθήνα προσπαθούμε όλοι μαζί να καλύπτουμε όσο περισσότερες και πιο επείγουσες ανάγκες μπορούμε.

Είναι χρέος όλων μας να βοηθάμε αυτούς που έχουν ανάγκη και αυτός είναι ο στόχος της παιδικής παράστασης, να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να αισθανθούν την χαρά της προσφοράς το οποίο είναι κάτι που δεν ξεχνιέται ποτέ.

Πληροφορίες για την παράσταση

«Το Παιδί και το Κουδουνάκι» είναι ένα παραμύθι με ζωντανή μουσική, video σκηνικά, animation και έντονη συμμετοχή των παιδιών, μία δημιουργία της κας Άννας Σεβαστή Τζίμα και του καλλιτεχνικού οργανισμού «Μορφές έκφρασης».

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Άννα-Σεβαστή Τζίμα

Σύνθεση Μουσικής: Αθανασία Νικολακοπούλου, Άννα- Σεβαστή Τζίμα

Πρωτότυπη Μουσική Επένδυση: Δημήτρης Παλαιογιάννης

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 9 ετών.

Η δωρεά συμμετοχής είναι 10 ευρώ.

Για την συμμετοχή σας επικοινωνήστε 210 9828002 ή στείλτε στο lifelinegr@pkfond.rs

Για τους στόχους και την αποστολή του οργανισμού Lifeline η Πριγκίπισσα Αικατερίνη έχει γράψει το ακόλουθο ποίημα για να αποδώσει το μήνυμα της αγάπης:

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ .…..
Οι άνθρωποι είναι εγωιστές, δύσκολοι και διαφορετικοί,
ΑΓΑΠΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.
Αν κάνεις καλό, οι άνθρωποι θα σκεφτούν
ότι σε οδηγεί ο εγωισμός,
ΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.
Αν τα καταφέρεις, ίσως κάνεις εχθρούς,
ΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.
Το καλό που θα κάνεις θα είναι μικρό
και σύντομα θα ξεχαστεί,
ΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.
Η τιμιότητα και η δικαιοσύνη σε κάνουν να φαίνεται αφελής,
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.
Αυτό που σου πήρε χρόνια να χτίσεις
Είναι πιθανό να καταστραφεί σε μια νύχτα,
ΧΤΙΣΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.
Οι άνθρωποι πραγματικά χρειάζονται βοήθεια,
Αλλά μπορεί να μην εκτιμήσουν την δική σου βοήθεια,
ΒΟΗΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.
Δώσε το καλύτερο που μπορείς
και είναι πιθανό να μην σε εκτιμήσουν πολύ,
ΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.

Σχετικά άρθρα