Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρευνα: Ο κορωνοϊός «γερνάει» τον εγκέφαλο έως και 10 χρόνια

Έρευνα: Ο κορωνοϊός «γερνάει» τον εγκέφαλο έως και 10 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει γήρανση του εγκεφάλου μέχρι και δέκα χρόνια και να προκαλέσει πτώση του IQ, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που παρουσιάζεται σε δημοσίευμα του Reuters.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι στις χειρότερες περιπτώσεις η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει πνευματική απώλεια ίση με πτώση 8,5 μονάδων του IQ ή γήρανση του μυαλού κατά μία δεκαετία.

Ακόμη και άτομα που εμφάνισαν μόνο ήπια συμπτώματα σημείωσαν χαμηλότερα αποτελέσματα στις εξετάσεις από εκείνα που δεν είχαν Covid.

Οι επιστήμονες εισηγούνται ότι τα προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης που αναφέρθηκαν από πολλούς ανθρώπους εβδομάδες και μήνα μετά την ανάρρωση, μπορεί να αποτελούν ένδειξη σοβαρότερων διανοητικών ανεπαρκειών.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο MedRxiv –ένα διαδικτυακό ερευνητικό αρχείο– και όχι σε περιοδικό, καθώς δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί επιστημονικά. Διευθύνθηκε από τον Δρ. Adam Hampshire από το Imperial College ενώ αναλύθηκαν γνωστικά αποτελέσματα 84.285 συμμετεχόντων.

Εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο σημείωσαν πτώση του IQ τους κατά 8,5 μονάδες.

Οι πάσχοντες από Covid που έπρεπε να μπουν σε εντατικές μονάδες υπέστησαν πιο σοβαρά ψυχικά προβλήματα, σύμφωνα με τη μελέτη.

Σχετικά άρθρα