Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ευχάριστα είναι τα νέα όσον αφορά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για την Ελλάδα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Όπως αναφέρθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό, η κυβέρνηση έχει έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία Astra Zeneca, η οποία συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, για 7 εκατ. δόσεις του νέου εμβολίου στην Ελλάδα, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες περίπου 3,5 εκατ. πολιτών.

Ακόμη, σύμφωνα με τον Alpha, υπάρχει συμφωνία και με την εταιρεία Johnson and Johnson για δόσεις του εμβολίου της τον Απρίλιο του 2021.

Δόσεις εμβολίου θα παρέχει και η εταιρεία Pfizer τον Ιανουάριο του νέου έτους.

Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Έλληνας ομογενής Δρ. Αλμπερτ Μπουρλάς.

Θυμίζουμε ότι αισιόδοξος για το εμβόλιο της Astra Zeneca είχε παρουσιαστεί στις 29 Σεπτεμβρίου ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού αφού ανακοινώθηκε ο σοκαριστικός για τα ελληνικά δεδομένα αριθμός των νέων κρουσμάτων.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι η εταιρεία Pfizer αναμένεται να ολοκληρώσει την τρίτη φάση των δοκιμών πιθανώς τον Οκτώβριο και εάν όλα πάνε καλά, εκτιμάται ότι θα έχει εκατομμύρια δόσεις το επόμενο διάστημα ακόμη και μέσα στο 2020.

Όπως είπε οι διαβεβαιώσεις της εταιρείας αναφέρουν ότι μέσα στο 2021 θα μπορεί να διαθέσει ακόμη και 1 δισ. δόσεις του εμβολίου.

Σχετικά άρθρα