ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το αλκοόλ προκαλεί περισσότερους θανάτους από το AIDS, τη φυματίωση και τη βία μαζί!

Το αλκοόλ προκαλεί περισσότερους θανάτους από το AIDS, τη φυματίωση και τη βία μαζί!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το αλκοόλ προκαλεί ετησίως το θάνατο σε 3,3 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή περισσότερους από το AIDS, την φυματίωση και την βία μαζί, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο ΟΗΕ, εκφράζοντας φόβους για μια επιδείνωση της κατάστασης.

Μάλιστα, περισσότερες από 200 ασθένειες συνδέονται με την κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Το 2012 η υπερκατανάλωση αλκοόλ είχε προκαλέσει τον θάνατο 3,3 εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο, έναντι 2,5 εκατομμυρίων το 2005, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο οποίος εξέφρασε την λύπη του για την έλλειψη δράσης από την πλευρά των αρχών κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου.

«Ενόψει της αύξησης του πληθυσμού στον κόσμο και της προβλεπόμενης αύξησης της κατανάλωσης αλκοόλ, μπορεί να αυξηθεί κι άλλο η υπαιτιότητα του αλκοόλ για την πρόκληση ασθενειών», αν δεν εφαρμοστούν πολιτικές πρόληψης, προειδοποίησε ο γενικός υποδιευθυντής της υπηρεσίας του ΠΟΥ η οποία είναι αρμόδια για τις μη μεταδοτικές ασθένειες, Όλεγκ Τσέστνοφ.

«Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για την προστασία των πληθυσμών από τις αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία της κατάχρησης του αλκοόλ», σημείωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για αδιαφορία» καθώς, όπως επισήμανε και ο ίδιος, η κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών σκοτώνει περισσότερους άνδρες, αλλά και γυναίκες, αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής από περισσότερες από 200 ασθένειες και το 2012 σκότωσε 3,3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Μολυσματικές ασθένειες, τροχαία δυστυχήματα, τραυματισμοί, ανθρωποκτονίες, καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτης, το 5,9% των θανάτων στον κόσμο (7,6% μεταξύ των ανδρών και 4% μεταξύ των γυναικών) συνδέεται με την κατάχρηση αλκοόλ ετησίως.

Σχετικά άρθρα