Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακρόπολη από… Lego!

Ακρόπολη από… Lego!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Lego, Ακρόπολη, Μουσείο Ακρόπολης, Παρθενώνας, Φωτογραφίες,

Μια φανταστική Ακρόπολη κατασκευασμένη από 120.000 τουβλάκια… Lego κοσμεί από το Σάββατο το δεύτερο όροφο του Μουσείου της Ακρόπολης.
legoakropoli2Είναι φιλοτεχνημένη από το διάσημο Αυστραλό καλλιτέχνη Ράιαν ΜακΝότ, ο οποίος είχε τη φαεινή ιδέα να χρησιμοποιήσει όχι πεντελικό μάρμαρο, αλλά Lego! Μάλιστα, κάτοικοί της είναι, μεταξύ άλλων, ο Μέγας Αλέξανδρος, η Μελίνα Μερκούρη, η Αγκάθα Κρίστι, ο Γκάνταλφ, o Περικλής και ο Ελτον Τζον.

Η δική του Ακρόπολη κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες στο Μουσείο Nicholson.
legoakropoli3«Ήταν πολύ τιμητικό το αίτημα του Μουσείου της Ακρόπολης να τους δανείσουμε τη μακέτα», δήλωσε ο ΜακΝότ.

Από την πλευρά του, ο έφορος του Μουσείου Nicholson ανέφερε: «Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο στα πιο τρελά όνειρά μου. Αφού ξαγρύπνησα όλη τη νύχτα μη πιστεύοντας πόσο τιμητικό ήταν το αίτημα των Ελλήνων, ενημέρωσα το Μουσείο της Ακρόπολης πως δεν μπορούσαν να δανειστούν αυτή την έκθεση. Θα τους την χαρίζαμε».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΜακΝότ, ο μόνος πιστοποιημένος από την εταιρεία στο νότιο ημισφαίριο, καταπιάνεται με ιστορικά μνημεία. Από τα χέρια του έχει ήδη περάσει το Κολοσσαίο, ενώ τώρα ετοιμάζει το επόμενο project του, το οποίο είναι η Πομπηία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μακέτα είναι όσο το δυνατόν πιστή στην αυθεντική Ακρόπολη με τον Παρθενώνα, το Ναό της Αθηνάς Νίκης, το μικρότερο ναό του Ερεχθείου και τα Προπύλαια, ενώ περιλαμβάνει και ξεκαρδιστικά σύγχρονα και αρχαία στιγμιότυπα φτιαγμένα με Lego.

Σχετικά άρθρα