Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου απάντηση στους ισλαμιστές της Άγκυρας

Κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου απάντηση στους ισλαμιστές της Άγκυρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ελλάδα, Κρήτη, Πολεμικό Ναυτικό, Στρατιωτική Άσκηση,

Δυναμική απάντηση στους ισλαμιστές της Άγκυρας δίνει ο άξονας Ελλάδας και Αιγύπτου με κοινή αεροναυτική άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δευτέρα στην περιοχή της Κρήτης με την ονομασία «Αlexandroupolis 14».

Η άσκηση χωρίζεται σε τρία τμήματα που προβλέπουν:

– Εν όρμω εκπαίδευση από χθες έως τις 10 Δεκεμβρίου με τη συγκέντρωση των ναυτικών μονάδων στον Ναύσταθμο της Κρήτης και εκπαίδευση σε σενάρια επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής.

– Εν πλω εκπαίδευση -βορείως της Κρήτης- από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου, με ανάπτυξη της δύναμης σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

– Ανάλυση των πεπραγμένων της άσκησης στον Ναύσταθμο Κρήτης την επόμενη (13 Δεκεμβρίου- τελευταία ημέρα της άσκησης) και αποδέσμευση των συμμετεχουσών μονάδων.

Στην «Αlexandroupolis 14» συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς, οι φρεγάτες «Έλλη» και «Νικηφόρος Φωκάς», το πλοίο γενικής υποστήριξης «Άξιος», η πυραυλάκατος «Σταράκης», το υποβρύχιο «Παπανικολής», ομάδα της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ από αιγυπτιακής πλευράς η φρεγάτα «Εns Sharm el Sheikh», οι πυραυλάκατοι «Εns Υarmouk» και «Εns Βadr», το βοηθητικό «Εns Ηalayeb» και τα παράκτια περιπολικά «Εns Wakil» και «Εns Ρafeaa».

Και δεύτερη άσκηση του ελληνικού Στόλου στο Αιγαίο

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τη Δευτέρα, προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Στόλου στις περιοχές του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου, καθώς και του Κρητικού πελάγους.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης διεξάγονται οι εξής τεχνικές ασκήσεις:

“ΑΣΤΡΑΠΗ 3/14”
“ΟΡΜΗ 6/14”
“ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/14”
“ΒΡΟΝΤΗ 1/14”.

Στις ασκήσεις συμμετέχουν φρεγάτες, ταχέα σκάφη, πλοία γενικής υποστήριξης, αρματαγωγά, κανονιοφόροι, υποβρύχια, ελικόπτερα και ομάδες της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών.

Οι τεχνικές ασκήσεις που θα ολοκληρωθούν στις 12 Δεκεμβρίου, διεξάγονται σε συνεργασία με μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σχετικά άρθρα