Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θέλει να φέρει Κινέζους φοιτητές στην Ελλάδα ο Λοβέρδος

Θέλει να φέρει Κινέζους φοιτητές στην Ελλάδα ο Λοβέρδος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Κίνα, Πανεπιστήμια, Φοιτητές,

Την έναρξη λειτουργίας αγγλόφωνων τμημάτων στα Ελληνικά πανεπιστήμια για την προσέλκυση ξένων φοιτητών και ιδιαίτερα Κινέζων, εξήγγειλε από την Κίνα, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα China Daily, κατά την παραμονή του στο Πεκίνο , στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας, ο Έλληνας υπουργός Παιδείας, εξήγγειλε την έναρξη λειτουργίας δύο αγγλόφωνων προπτυχιακών Τμημάτων Διοίκησης Τουρισμού, την προετοιμασία αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος στις κλασικές σπουδές, τη λειτουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και θερινών σχολείων στην αγγλική γλώσσα.

Ακόμη, επεσήμανε ότι τα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι έτοιμα για κοινά προγράμματα με κινεζικά Πανεπιστήμια σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ τόνισε τη σημασία, που αποδίδουν και οι δύο χώρες στην επικείμενη λειτουργία Τμήματος Ασιατικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Ο κ. Λοβέρδος, επιπλέον, ανέφερε ότι τα ελληνικά Πανεπιστήμια ανταποκρίνονται πολύ καλά στην ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό και προσφέρουν υψηλού επιπέδου ανταγωνιστικά προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, τα οποία επιτρέπουν στους Έλληνες και ξένους φοιτητές, που τα παρακολουθούν, να εξελίσσονται σε επιτυχημένους επαγγελματίες διεθνώς.

Σχετικά άρθρα