Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές – 8 τραυματίες στο νοσοκομείο

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές – 8 τραυματίες στο νοσοκομείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΙ, Αθήνα, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Αττική, Βουλή των Ελλήνων, ΜΑΤ (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης), Πανεπιστήμια, Πλατεία Συντάγματος, Συλλαλητήρια, Φοιτητές,

Από την άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές, αλλά και σε δημοσιογράφο, σημαδεύτηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια αργότερα σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να ανακόψουν την πορεία με πολλαπλές επιθέσεις κατά των φοιτητών στο Σύνταγμα, ενώ την έπνιξαν στα χημικά όταν οι φοιτητές επιχείρησαν να σπάσουν συμβολικά τον φραγμό μπροστά στη Βουλή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε χρήση χημικών για να τους διαλύσουν.

Οι οκτώ φοιτητές παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Εκεί υποβλήθηκαν σε ακτινολογικό έλεγχο, καθώς φέρουν τραύματα στο κεφάλι και τα χέρια.

Στη συνέχεια άγρια επίθεση δέχτηκε από τα ΜΑΤ και δημοσιογράφος του Αθήνα 9,84 με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος και να διακομιστεί στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Ο δημοσιογράφος έχει υποβληθεί σε αξονική, δεν έχει τραυματιστεί στο κεφάλι. Η γενική κλινική του εικόνα είναι καλή.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, μεταφέρθηκαν από το Σύνταγμα με ΕΚΑΒ, οκτώ άτομα κι ένα επιπλέον με ίδιο μέσο, σε τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου.

Όλοι είναι άνδρες, ημεδαποί. Δύο από αυτούς είναι 19 ετών, δύο 22 ετών, ένα άτομο 20 ετών, ένα άτομο 21 ετών, δύο άτομα 23 ετών κι ένα άτομο 57 ετών.

Υποβλήθηκαν σε ακτινολογικό έλεγχο και εξετάσεις από νευροχειρουργούς (αιτιάσεις για τραύματα κεφαλής από θλον όργανο) – έπεται εξέταση από οφθαλμίατρο (δακρύρροια συνεπέια δακρυγόνων αερίων). Η κατάσταση της υγείας του είναι ελεγχόμενη, χωρίς κίνδυνο ζωής.

Σχετικά άρθρα