Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Χωρίς Μετρό, Τραμ, Προαστιακό και ταξί την Τετάρτη

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Χωρίς Μετρό, Τραμ, Προαστιακό και ταξί την Τετάρτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΔΕΔΥ, Αθήνα, Απεργία, Αττική, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Λεωφορεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Μετρό, Προαστιακός Σιδηρόδρομος, Τραμ, Τρόλεϊ,

Εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, προκαλώντας προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις των πολιτών.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Λεωφορεία

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 π.μ. και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10 π.μ. ή αργότερα, ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20.00.

Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, Προαστιακός

Στην απεργία θα συμμετάσχουν επτά σωματεία εργαζομένων των μέσων σταθερής τροχιάς, με αποτέλεσμα η Αθήνα να μείνει χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) και Τραμ θα παραμείνει για 24 ώρες.

Η 24ωρη απεργία επηρεάζει και τον Προαστιακό, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, καθώς και των σωματείων εργαζομένων.

Όπως αναφέρουν τα σωματεία στο κοινό ανακοινωθέν τους, η απεργία αποφασίστηκε ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία.

Χωρίς ταξί

Οι ιδιοκτήτες ταξί θα συνεχίσουν για δεύτερο 24ωρο την απεργία τους που ξεκίνησε την Τρίτη 27/2.

Δεμένα πλοία

Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν τα πλοία που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν την Τετάρτη από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά.

Κανονικά οι πτήσεις

Αργά το βράδυ, κρίθηκε παράνομη η 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, έπειτα από προσφυγή της διοίκησης στη Δικαιοσύνη.

Οι πτήσεις επομένως θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση των AEGEAN και Olympic Air ενημερώνεται «το επιβατικό κοινό ότι σε συνέχεια απόφασης των αρμόδιων αρχών η παροχή υπηρεσιών ελέγχου εναερίου κυκλοφορίας δε θα ανασταλεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, οπότε το σύνολο των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου θα πραγματοποιηθεί κανονικά».

Στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 28/2 θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, εργατοϋπαλληλικά σωματεία από όλη την Ελλάδα, ιδιωτικοί υπάλληλοι του εμπορίου, εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας και των μεταφορών, στις κατασκευές και τις τηλεπικοινωνίες, λογιστές, καλλιτέχνες, οικοδόμοι, εργατοτεχνίτες, εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, στις τηλεπικοινωνίες, την ύδρευση, τα ταχυδρομεία και τις ταχυμεταφορές, δημοτικοί υπάλληλοι, ναυτεργάτες, υπάλληλοι στη δημόσια υγεία, ερευνητικοί σύλλογοι και εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή.

Σχετικά άρθρα