Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απεργία 28/2 – Χωρίς Μετρό η Αθήνα – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργία 28/2 – Χωρίς Μετρό η Αθήνα – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Απεργία, Αττική, Εκτροχιασμός Τρένου, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Μετρό, ΣΑΤΑ- Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Ταξί (Όχημα Δημόσιας Μεταφοράς), Τέμπη,

Χωρίς Μετρό θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, καθώς 7 σωματεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Τα σωματεία τα οποία συμμετέχουν στην απεργία είναι:

Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ

Σωματείο Εργαζομένων Τραμ και Αστικών Μέσων Σταθερής Τροχιάς ΣΤΑΣΥ (ΣΕΤ)

Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ (ΣΗΕΚ)

Συνδικάτο Σταθμαρχών – Πρώτη Γραμμή

Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ)

Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (ΣΗΑΜ)

Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΚΕΛΜΑ)

Όπως αναφέρουν τα σωματεία στο κοινό ανακοινωθέν τους, η απεργία αποφασίστηκε ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών.

Τα σωματεία εργαζομένων διεκδικούν:

Άμεσες προσλήψεις προσωπικού

Νέο και σύγχρονο τροχαίο υλικό

Συνεχή βελτίωση όλων των υπαρχόντων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας

Συνεχή επανεκπαίδευση όλων των εργαζομένων

Την ασφάλεια των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους

Τοποθέτηση σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας στο εθνικό και περιαστικό δίκτυο

Την αναθεώρηση ή την έκδοση Διαδικασιών Λειτουργίας και Συντήρησης

Ένταξη του προσωπικού λειτουργίας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα

«Εμείς, που εργαζόμαστε καθημερινά για ασφαλή μέσα σταθερής τροχιάς, το φωνάζαμε και το φωνάζουμε ότι πάνω απ’ όλα προέχει η ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των εργαζόμενων στα μέσα, δίχως καμία «έκπτωση» τονίζουν τα σωματεία εργαζομένων και επισημαίνουν ότι «για την οικογένεια των σιδηροδρομικών η απεργία της 28ης του Φλεβάρη είναι μέρα μνήμης για τους 57 συνανθρώπους μας και ημέρα αγώνα για έναν καλύτερο και ασφαλή σιδηρόδρομο σε όλα τα μέσα, όπως ακριβώς αξίζει σε όλους μας».

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Υπενθυμίζεται ότι χειρόφρενο για δύο ημέρες τραβούν από αύριο, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και οι αυτοκινητιστές ταξί, καθώς το ΣΑΤΑ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία.

Απόφαση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έχουν λάβει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, κάτι που σημαίνει ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κατά τα λοιπά

Τα λεωφορεία και τα τρόλεΐ την Τετάρτη θα κινούνται 9 π.μ. με 9 μ.μ. (Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα, η έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20.00).

Τρένο (ΗΣΑΠ) και Προαστιακός θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία «αφενός ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και αφετέρου στέλνοντας μήνυμα – απαίτηση προς κάθε κατεύθυνση ότι για εμάς τους Σιδηροδρομικούς πάνω από όλους και πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων», όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Σχετικά άρθρα