Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες απ’ όλους τους Ευρωπαίους – Και ο Άδωνις φέρνει 13ωρο

Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες απ’ όλους τους Ευρωπαίους – Και ο Άδωνις φέρνει 13ωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurostat, Απεργία, Εργασία, Ωράριο Εργασίας,

Με 41 ώρες εργασίας την εβδομάδα κατά μέσο όρο, οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν την Τετάρτη (20/9) στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, σε μια συνηθισμένη εβδομάδα, οι ώρες εργασίας για άτομα ηλικίας 20-64 ετών ήταν στην ΕΕ κατά μέσο όρο 37,5 ώρες, ενώ στην Ελλάδα 41 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του 2022.

Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Οι περισσότερες ώρες εργασίας την εβδομάδα όπως προαναφέρθηκε καταγράφηκαν στην Ελλάδα (41,0 ώρες), στην Πολωνία (40,4), στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία (40,2 και οι δύο).

Αντίθετα, τις λιγότερες ώρες εργασίας σε μία εβδομάδα καταγράφουν οι Ολλανδοί (33,2 ώρες), οι Γερμανοί (35,3) και οι Δανοί (35,4).

Και αυτά αποκαλύπτονται από την Eurostat την ώρα που ο υπουργός Εγασίας Άδωνις Γεωργιάδης φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο που αυξάνει τις ώρες εργασίας για τους Έλληνες στις 13 την ημέρα με εξαήμερο μάλιστα, γεγονός που έχει ξεσηκώσει τους εργαζόμενους που αύριο Πέμπτη 21/9 κατέρχονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σχετικά άρθρα