Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Φουντώνει» ξανά ο κορωνοϊός – «Αυτό που συμβαίνει ήταν προβλέψιμο»

«Φουντώνει» ξανά ο κορωνοϊός – «Αυτό που συμβαίνει ήταν προβλέψιμο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

«Φουντώνει» ξανά ο κορωνοϊός στην Ευρώπη και για το ενδεχόμενο να διανύουμε ήδη το 6ο κύμα της πανδημίας μίλησαν στην ΕΡΤ ο Γιώργος Μπουλμπασάκος και ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας λέγοντας ότι «αυτό που συμβαίνει ήταν απόλυτο προβλέψιμο».

«Το πρόβλημα της πανδημίας είναι το ευκολότερο σε σχέση με τα πολύ σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

»Γνωρίζουμε πια, έχει μεγάλη σημασία πια. Αυτό που συμβαίνει πια ήταν απόλυτο προβλέψιμο», δήλωσε ο κ Γεροτζιάφας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο καθηγητής αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Σορβόννης τόνισε ότι «οι καινούργιες μεταλλάξεις της Όμικρον διαφεύγουν της ανοσοποίησης των αντισωμάτων που γεννιούνται είτε μετά τον εμβολιασμό είτε μετά τη λοίμωξη. Κάτι που ήταν απόλυτα προβλέψιμο».

Και όπως συμπλήρωσε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας «η επιστημονική κοινότητα είναι πλήρως προετοιμασμένη ως προς τη μεθοδολογία της αντιμετώπισης αυτών των κυμάτων.

»Το πώς εφαρμόζεται είναι ένα άλλο ζήτημα: έχουμε μεταλλάξεις που ξεφεύγουν από την ανοσοποίηση».

Όπως είπε «δεν έχουμε λόγους για πανικό, αλλά έχουμε ανάγκη να εξασφαλίσουμε τη μη μόλυνση των ανθρώπων οι οποίοι κινδυνεύουν να πάθουν βαριά νόσο Covid-19, και η μη μόλυνση γίνεται καταρχήν με τις μάσκες και κατά δεύτερον με τα εμβόλια».

Υπερτερούν τα εισιτήρια από τα εξιτήρια στα νοσοκομεία

«Βρισκόμαστε στην πορεία ενός 6ου πανδημικού κύματος» δήλωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Ο συντονιστής διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής στον «Ευαγγελισμό» αποκάλυψε ότι «αυτήν την περίοδο υπερτερούν τα εισιτήρια από τα εξιτήρια στα νοσοκομεία» και ότι υπάρχει μια μικρή πίεση στο σύστημα Υγείας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν έχουν την στήριξη που θέλουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αναφέροντας ότι αυτή την περίοδο αποχωρούν από τo νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» είκοσι έμπειροι γιατροί των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν, δίχως να έχουν βρεθεί οι αντικαταστάτες τους.

«Πρέπει να επιμείνουμε στα μέτρα ατομικής προστασίας που είναι και η μάσκα, την οποία την ξεχάσαμε ακόμα και εκεί που υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση της» πρόσθεσε ο κ. Μπουλμπασάκος καλώντας την Επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας να επανεξετάσει αυτό το μέτρο.

Σχετικά άρθρα