Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεοδωρίδου: O πόλεμος μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού

Θεοδωρίδου: O πόλεμος μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Επιφυλακτική παραμένει όλη η διεθνής επιστημονική κοινότητα, για το πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας, όπως ανέφερε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία ανέφερε ακόμη πως και ο πόλεμος μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως, χαρακτηριστικά είπε, «στο βιβλίο της πανδημίας covid-19 υπάρχουν ακόμη πολλά να γραφτούν».

Ωστόσο, επεσήμανε ότι είναι αισιόδοξο και σημαντικό ότι αποκλιμακώνονται οι σκληροί δείκτες της πανδημία στη χώρα μας, κάτι που επιτρέπει μία σχετική χαλάρωση, η οποία όμως δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως σήμα για το τέλος της πανδημίας.

«Ο ιός είναι εδώ και θα παραμείνει εδώ» είπε.

Όσον αφορά στην προληπτική χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε άτομα μεγάλης ηλικίας με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης έχει μπει, η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι ήδη αρκετές χώρες έχουν τοποθετηθεί θετικά υπέρ αυτής της εξέλιξης.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν αφορά τον γενικό πληθυσμό αλλά μόνο συγκεκριμένη ομάδα ηλικιωμένων, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη ισχυρά επιστημονικά στοιχεία για χορήγηση της 4ης δόσης στο γενικό πληθυσμό.

Όπως είπε ακόμη, ανοιχτό παραμένει και το θέμα της αξιολόγησης για της 3η δόση σε παιδιά και εφήβους, το οποίο αναμένεται στο άμεσο μέλλον να ξεκαθαρίσει.

Τέλος, η κ. Θεοδωρίδου ανακοίνωσε ότι οι ενημερώσεις της Δευτέρας για την πανδημία, καταργούνται και στο εξής θα γίνονται μόνο εφόσον υπάρχει κάτι σημαντικό να ανακοινωθεί και όχι σε εβδομαδιαία βάση, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Σχετικά άρθρα