Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαγιορκίνης: Αυξήθηκαν τα κρούσματα της Όμικρον 2

Μαγιορκίνης: Αυξήθηκαν τα κρούσματα της Όμικρον 2
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκίκας Μαγιορκίνης, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Όμικρον, Παραλλαγή B.1.1.529 της «Μποτσουάνα»,

«Έχουμε άλλα κρούσματα της Όμικρον 2 στη χώρα μας; Μας έχουν ανακοινωθεί δύο, βλέπουμε τα δεδομένα από τη Δανία που φαίνεται ότι η Όμικρον 2 είναι αυτή που υπάρχει στην κοινότητα.

»Ποια είναι η εκτίμησή σας για τη χώρα μας;» ρωτήθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση της Πέμπτης για τον κορωνοϊό.

Και απάντησε: «Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα κρούσματα της Όμικρον 2, νομίζω θα πρέπει να ολοκληρωθεί η γονιδιακή ανάλυση ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα, αλλά σίγουρα υπάρχουν κι άλλα κρούσματα Όμικρον 2.

»Δε βλέπουμε να υπάρχει κάποια σημαντική τάση αύξησης όπως αυτή που καταγράφηκε στην Δανία.

»Γενικά και από άλλες χώρες δεν θεωρούν προς το παρόν ότι θα αποτελέσει κάποιο ιδιαίτερο κίνδυνο όσον αφορά στην αύξηση των κρουσμάτων».

Aναφερόμενος στο ζήτημα με τους αυξημένους θανάτους, είπε: Επειδή είπατε για τους θανάτους από Όμικρον, σίγουρα υπάρχουν.

»Η αναλογία είναι απλή. Η Όμικρον είναι πέντε φορές λιγότερο επικίνδυνη, δε σημαίνει ότι είναι μηδενική η επικινδυνότητα της Όμικρον.

»Το ότι είναι 5 φορές λιγότερο επικίνδυνη, όταν έχεις 20.000 κρούσματα από Όμικρον, είναι σαν να έχεις 4.000 κρούσματα από Δέλτα».

Σχετικά άρθρα