Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρασκευής: Αξιόπιστα όλα τα τεστ στη διάγνωση της Όμικρον 2

Παρασκευής: Αξιόπιστα όλα τα τεστ στη διάγνωση της Όμικρον 2
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Όμικρον, Παραλλαγή B.1.1.529 της «Μποτσουάνα»,

Δεν πρόκειται για νέο στέλεχος αλλά για μια υποομάδα της Όμικρον, τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ Δημήτρης Παρασκευής, αναφερόμενος στα δύο πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον 2» που εντοπίστηκαν στη χώρα μας.

Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει διαφορές σε ό,τι αφορά στην προστασία που παρέχουν τα εμβόλια» εκτίμησε μιλώντας στην ΕΡΤ και σημείωσε πως «μένει να δούμε εάν θα έχει και διαφορετική μολυσματικότητα.

«Με αυτή την υποομάδα δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα διάγνωσης.

»Δουλεύουν εξίσου αξιόπιστα τόσο τα μοριακά τεστ όσο και τα τεστ αντιγόνου.

»Τα μοριακά τεστ μας δίνουν τη δυνατότητα να ταυτοποιούμε για το εάν πρόκειται για στέλεχος Όμικρον ή κάτι διαφορετικό» πρόσθεσε.

Το γεγονός ότι έχουμε υποομάδες ή ότι ο ιός συνεχίζει να μεταλλάσσεται, είναι κάτι αναμενόμενο» σημείωσε ο καθηγητής και ενδεικτικά ανέφερε ότι «το στέλεχος Δέλτα, είχε δεκάδες τέτοιες υποομάδες και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, τα ποσοστά τους παρουσίαζαν διακύμανση ανά την υφήλιο».

«Αυτό που έχει σημασία είναι να ελέγξουμε τη διασπορά του ιού και να αυξήσουμε την προστασία μέσω του εμβολιασμού, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την υπάρχουσα απειλή και να αποκλιμακωθεί η πίεση που υπάρχει στο σύστημα Υγείας, ώστε να εξομαλυνθεί η όλη κατάσταση» υπογράμμισε.

Σχετικά άρθρα