Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Kαπραβέλος: Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο – Βιώνουμε εφιάλτη και παίζουν τις κουμπάρες

Kαπραβέλος: Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο – Βιώνουμε εφιάλτη και παίζουν τις κουμπάρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Όμικρον, Παραλλαγή B.1.1.529 της «Μποτσουάνα»,

Τρομακτικές είναι οι προβλέψεις του διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκου Καπραβέλου, σε ό,τι αφορά στην εξάπλωση της Όμικρον και τις επιπτώσεις που θα έχει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Αν σε αυτό το τσουνάμι του 4ου κύματος για το ΕΣΥ έρθει και ένα άλλο ένα κύμα λόγω της Όμικρον, όπως λένε, η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, δεν έχουμε περιθώρια για να χάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Όπως είπε, μιλώντας στο ΣΚAΪ, ήδη το 4ο κύμα έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τα νοσοκομεία:

«Η πίεση στις ΜΕΘ είναι κάτι που δεν μπορεί να συζητηθεί.

»Και οι 48 κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου έχουν διατεθεί για περιστατικά κόβιντ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κλίνη ΜΕΘ για τα νον-κοβιντ, μια εφιαλτική κατάσταση».

Σχολιάζοντας τα μέτρα τόνισε θα έπρεπε να έχουν ληφθεί ήδη και να είναι πολύ αυστηρότερα, καθώς επανέλαβε «δεν αντέχει άλλη πίεση το ΕΣΥ, να χτυπήσει καμπανάκι σε όλους τους αρμοδίους», τόνισε ότι «δεν γίνεται να βιώνουμε έναν εφιάλτη και οι υπόλοιποι να παίζουν τις κουμπάρες».

Σχετικά άρθρα