Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παγώνη για Μετάλλαξη Όμικρον: Ίσως χρειαστεί επιπλέον δόση του εμβολίου

Παγώνη για Μετάλλαξη Όμικρον: Ίσως χρειαστεί επιπλέον δόση του εμβολίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Όμικρον, Παραλλαγή B.1.1.529 της «Μποτσουάνα»,

Ψυχραιμία απέναντι στη Μετάλλαξη Όμικρον συνέστησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως ακόμη δεν έχουν απαντηθεί δύο βασικά ερωτήματα- πόσο μεταδοτική είναι και σε ποιο βαθμό την καλύπτουν τα εμβόλια κατά της Covid19.

«Να είμαστε ψύχραιμοι, υπάρχει ένας πανικός. Ακόμα δεν έχουν απαντηθεί δυο βασικά ερωτήματα που είναι σημαντικά για τους επιστήμονες.

»Πρώτα από όλα δεν ξέρουμε άμα την πιάνει το εμβόλιο, πολύ πιθανόν να την καλύπτει και επίσης πόσο μεταδοτική είναι επειδή έχει 32 μεταλλάξεις σε σχέση με την Δέλτα που έχει 16» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη ίσως να χρειαστεί να χορηγηθεί και επιπλέον δόση του εμβολίου για την κάλυψη της συγκεκριμένης μετάλλαξης, που όμως όπως είπε, δεν δείχνει να είναι πιο θανατηφόρα.

Σχετικά με το αν η νέα μετάλλαξη έρθει στην Ελλάδα, η ίδια εξήγησε πως αν γίνουν πλήρεις ταξιδιωτικοί έλεγχοι και τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί.

Αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, η κ. Παγώνη επισήμανε πως με αυτούς τους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων «δεν θα κάνουμε ωραία Χριστούγεννα» και συνέχισε λέγοντας πως:

«Τα Χριστούγεννα θα είναι με περιορισμούς. Πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα από τον καθέναν από εμάς».

Επανέλαβε δε την πρόταση για διενέργεια rapid test για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ:

«Πολλοί μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί και να μην το καταλαβαίνουμε» σημείωσε.

Τέλος, υπογράμμισε πως αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε lockdown τότε θα κάνει μεγάλο λάθος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν υφίσταται τέτοιο σενάριο με 67% εμβολιασμούς.

Σχετικά άρθρα