Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tούντας: Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την «Μποτσουάνα» με εμβόλια

Tούντας: Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την «Μποτσουάνα» με εμβόλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Παραλλαγή B.1.1.529 της «Μποτσουάνα»,

Την έντονη ανησυχία που έχει προκαλέσει στους επιστήμονες η νέα μετάλλαξη από τη Μποτσουάνα εξέφρασε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης την Παρασκευή ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Αθήνας Γιάννης Τούντας.

«Η νέα μετάλλαξη πραγματικά μας ανησυχεί γιατί δεν ξέρουμε αν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με τα εμβόλια» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

«Η απάντηση θα δοθεί τις επόμενες μέρες και ελπίζω να είναι θετική» συμπλήρωσε.

«Αν χρειαστεί να έχουμε νέα εμβόλια θα πρέπει να δούμε και πότε θα τα έχουμε» σημείωσε ο Γιάννης Τούντας.

«Οι ιοί μεταλλάσσονται εκατομμύρια φορές. Οι περισσότερες μεταλλάξεις είναι ακίνδυνες, άλλες φορές είναι πιο μολυσματικές και τοξικές» υπογράμμισε.

«Όσο παραμένει ένα σημαντικό ποσοστό ανεμβολίαστο θα δίνουμε περισσότερες ευκαιρίες σε αυτές μεταλλάξεις» τόνισε σημειώνοντας πως τέτοια προβλήματα θα τα έχουμε συνέχεια.

«Η νέα μετάλλαξη έχει στην ακίδα της περίπου 25 επί μέρους μεταλλάξεις»

Εστιάζοντας στη νέα μετάλλαξη ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Αθήνας εξήγησε πως «ήδη γνωρίζουμε ότι αυτή έχει στην ακίδα της περίπου 25 επί μέρους μεταλλάξεις, αυτό είναι ένα ζήτημα που μας προκαλεί ανησυχία».

Εδώ και καιρό όπως τόνισε ο Γιάννης Τούντας διεξάγονται προσπάθειες ώστε να παραχθεί ένα πολυδύναμο εμβόλιο που θα πιάνει όλες τις μεταλλάξεις.

Σχετικά άρθρα