Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παγώνη: Έχουμε φτάσει τα τρία πούλμαν θανάτων από κορωνοϊό

Παγώνη: Έχουμε φτάσει τα τρία πούλμαν θανάτων από κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Δέλτα,

Σε μια σοκαριστική διαπίστωση αναφορικά με τα άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό προέβη κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Έχουμε φτάσει σε 3 πούλμαν θανάτων» είπε.

«Αυξάνονται οι εμβολιασμοί, αλλά δεδομένου ότι χρειάζεται περισσότερο από ένας μήνας και για τη δεύτερη δόση, τα Χριστούγεννα, αν προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τα ραντεβού, να το τρέξουμε, θα μπορέσουμε να έχουμε μία μικρή σταθερότητα και μείωση των κρουσμάτων» είπε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Λέγαμε για ένα πούλμαν θανάτων και έχουμε φτάσει σε τρία πούλμαν θανάτων, συνέπεια της αύξησης των κρουσμάτων» σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και συμπλήρωσε ότι «αν μειωθούν τα κρούσματα, θα μειωθούν και οι θάνατοι και νοσηλείες σε ΜΕΘ και για να γίνει αυτό πρέπει να προχωρήσουν πολύ οι εμβολιασμοί».

«Δεν περιμέναμε ούτε εμείς ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα είναι τόσο επιθετική»

Μιλώντας για τη μετάλλαξη Δέλτα η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε πως ούτε οι ίδιοι οι γιατροί δεν πίστευαν ότι μπορεί να είναι τόσο επιθετική.

«Είδαμε σε έναν μήνα 14 θανάτους σε άτομα 25-37 χρονών.

»Τρία μωρά σε δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία.

»Βλέπουμε ακόμα και τους εμβολιασμένους, που έχουν το παράθυρο 10% να νοσήσουν, όταν νοσούν η μετάλλαξη τους καθίζει στο σπίτι και τους κάνει πυρετό, ενώ θα μπορούσαν να το περνάνε στο πόδι» υπογράμμισε.

Τι είπε για τα rapid test στα σουπερμάρκετ

Εστιάζοντας στην άποψη που έχει διατυπώσει για είσοδο των ανεμβολίαστων στα σουπερμάρκετ με αρνητικό rapid test, το σκεπτικό της εξήγησε, είναι τελείως επιστημονικό.

«Όταν πάμε στα μαγαζιά γίνεται έλεγχος, θα πάμε στα σουπερμάρκετ, θα υπάρχει περισσότερος συγχρωτισμός, επομένως είναι προτιμότερο και αυτοί που πάνε στα σουπερμάρκετ να κάνουν ράπιντ τεστ, για να μην αυξηθούν τα κρούσματα και οι θάνατοι» δήλωσε.

«Η σημερινή επιδημιολογική κατάσταση ήταν αναμενόμενη» είπε η Ματίνα Παγώνη και εξήγησε «είχε φανεί νωρίτερα από την κίνηση στα νοσοκομεία, τα επιδημιολογικά δεδομένα, τις στατιστικές, το ιικό φορτίο που υπήρχε και λόγω του χαμηλού αριθμού εμβολιασμών στην βόρεια Ελλάδα».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το επίδομα το οποίο θα δοθεί στους υγειονομικός τον επόμενο μήνα λέγοντας «έχουμε ζητήσει την ενσωμάτωση του μισθού μας του 2012, αυτό που κερδίσαμε από το ΣτΕ.

»Αυτό μας ενδιαφέρει, γιατί είχαμε μείωση μισθού 51,3% και επειδή κάναμε προσφυγή στο ΣτΕ και δικάστηκαν όλα αυτά, θέλουμε να εφαρμοστεί η απόφαση του και να γίνει αναπροσαρμογή στον μισθό του 2012.

»Τα επιδόματα αυτά δεν μας αφορούσαν ποτέ και ούτε τα ζητήσαμε ποτέ.

»Τα δύο χρόνια αυτά δεν αναφερθήκαμε ποτέ σε επίδομα και μισθολόγιο, παρά μόνο στις αποφάσεις που είχαμε κερδίσει και διεκδικούσαμε αυτά.

»Από κει και πέρα, τι χρήματα είναι αυτά και ποιοι θα τα πάρουν, δεν έχουμε ασχοληθεί».

Σχετικά άρθρα