Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδόπουλος: Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί 5 Ρίχτερ στην Κρήτη

Παπαδόπουλος: Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί 5 Ρίχτερ στην Κρήτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Κρήτη, Σεισμολογία, Σεισμός,

Για τον σεισμό 6,3 Ρίχτερ που χτύπησε την Κρήτη το μεσημέρι της Τρίτης αλλά και την μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο ο σεισμολόγος και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για το αν ήταν ο κύριος σεισμός αυτός, αλλά το θεωρώ αρκετά πιθανό», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι οι επιστήμονες αναμένουν την σεισμική ακολουθία για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, αναμένονται μετασεισμοί οι οποίοι μπορεί να προσεγγίσουν τα 5 Ρίχτερ, αλλά και να τα υπερβούν.

Σημείωσε ακόμα ότι «το εστιακό βάθος του σεισμού μειώνει την πιθανότητα για πολλούς σεισμούς αλλά δεν μειώνει την πιθανότητα για ισχυρούς μετασεισμούς».

Παράλληλα, συμβούλευσε όσους έχουν βλάβες στα σπίτια τους να συμβουλευτούν τους ειδικούς για το αν πρέπει να μείνουν σε αυτά.

Για το αν σχετίζεται ο σημερινός σεισμός με αυτόν στο Αρκαλοχώρι, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «πρέπει να δούμε την συνολική εικόνα από τον σεισμό της 2ας Μαΐου 2020 που ήταν 6,6 Ρίχτερ, τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι και τον σημερινό σεισμό για να καταλάβουμε ότι ενδεχομένως να υπάρχει κάποιος μηχανισμός διέγερσης του ενός από τον άλλο.

»Αυτό όμως χρειάζεται έρευνα μηνών για να απαντηθεί».

Σχετικά άρθρα