Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

5 νεκροί και 30 τραυματίες στη φονική καραμπόλα στην Εγνατία (βίντεο + φωτο)

5 νεκροί και 30 τραυματίες στη φονική καραμπόλα στην Εγνατία (βίντεο + φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βίντεο, Εγνατία Οδός, Καραμπόλα, Μακεδονία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Τροχαίο, Φωτογραφίες,

Τους πέντε έφτασαν οι νεκροί από τη φονική καραμπόλα πολλών αυτοκινήτων εξαιτίας μιας νταλίκας, που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, στην Ημαθία, μεταξύ των κόμβων Βέροιας και Κουλούρας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Το φονικό τροχαίο σημειώθηκε στις 10:30 στην Εγνατία οδό, στο χωριό Μέση, όταν οδηγός νταλίκας έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στα άλλα αυτοκίνητα που ήταν ακινητοποιημένα λόγω έργων στο σημείο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επί τόπου 4 άτομα και λίγο αργότερα να αφήσει την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ένας ακόμη τραυματίας.

Μετά τη σύγκρουση ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς τόσο η νταλίκα όσο και πολλά από τα αυτοκίνητα του ενεπλάκησαν στην καραμπόλα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σήμερα (05.10.2014) και ώρα 10.20’ περίπου, στην Εγνατία Οδό, πλησίον κόμβου Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, φορτηγό αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας και οδηγούσε 39χρονος υπήκοος Ρουμανίας, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα, είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 4 ατόμων (3 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός) και των τραυματισμό άλλων 30 ατόμων (26 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί), εκ των οποίων τα 3 άτομα σοβαρά.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β. για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των ατόμων σε νοσοκομείο της περιοχής .

Την προανάκριση και τις έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας Ημαθίας.

Συνελήφθησαν, ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου, καθώς και ένας 42χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών.

Tεχνικό πρόβλημα επικάλεστηκε ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας

Όπως είπε ανακρινόμενος στην ασφάλεια είχε διαπιστώσει πρόβλημα με τα φρένα του οχήματος του.

Ένα πρόβλημα το οποίο σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του έθεσε εκτός λειτουργίας το σύστημα πέδησης με αποτέλεσμα από τα διόδια Πολυμύλου μέχρι το μοιραίο σημείο να μην έχει καθόλου φρένα.

Τι είπε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης

«Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν για το δυστύχημα στην Εγνατία Οδό» τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο οποίος μετέβη στο σημείο, κοντά στον κόμβο της Βέροιας, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι, από τη μεγάλη καραμπόλα.

Ο κ. Ορφανός ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν, που σημειώθηκε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι (δύο Έλληνες και δύο αλλοδαποί) και να τραυματιστούν 30 άτομα (26 Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί), όταν νταλίκα προσέκρουσε σε πάνω από 30 αυτοκίνητα που ήταν ακινητοποιημένα στο σημείο λόγω έργων.

Μάλιστα, σύμφωνα με στην Αστυνομία, τρεις από τους τραυματίες είναι τραυματισμένοι σοβαρά.

«Για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, διενεργεί προανάκριση η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας. Ωστόσο, θέλω να τονίσω πως η επέμβαση, τόσο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση. Με κατάλληλες ενέργειες, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες και να προχωρήσουν σε εκτροπή της κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Ορφανός επισκέφτηκε το γενικό νοσοκομείο της Βέροιας και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών από την διοικήτρια του νοσοκομείου, Αναστασία Μπούρτσου.

Ο διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθος Αθανασόπουλος έκανε λόγο για δύο καμένα ολοσχερώς αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ. και μία νταλίκα. Μάλιστα, στο Ι.Χ. εντοπίστηκε απανθρακωμένο άτομο.

karabola-1

karabola-2

karabola-3

karabola-4

karabola-5

Σχετικά άρθρα