Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ματίνα Παγώνη: Κανείς δεν περίμενε τέτοια επίθεση από τη μετάλλαξη «Δ»

Ματίνα Παγώνη: Κανείς δεν περίμενε τέτοια επίθεση από τη μετάλλαξη «Δ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Δέλτα,

«Αν ξαναπιέσουμε το σύστημα υγείας δεν θα τα βγάλει πέρα φέτος. Όλοι έχουν ξεπεράσει τα όρια τους στα νοσοκομεία», τόνισε η Ματίνα Παγώνη και χαρακτήρισε απρόσμενα ανεξέλεγκτη τη μετάλλαξη Δέλτα, τονίζοντας ότι «κανείς δεν περίμενε τέτοια επίθεση και στα μικρά παιδιά».

«Δεν μπορούμε συνέχεια να είμαστε σε λοκντάουν όταν έχει εμβολιαστεί το 57% του συνόλου.

»Αλλά, πιστεύετε ότι τα Χριστούγεννα θα είναι μια χαρά όταν επικρατεί εικόνα ασφυξίας στις ΜΕΘ, όταν από τέλος Αυγούστου λέμε για τείχος ανοσίας 80% και ενώ προβλέπονται 4.000 κρούσματα» ήταν το ερώτημα που έθεσε, αφού προηγουμένως αναφέρθηκε στις επικείμενες παρελάσεις τονίζοντας ότι μέχρι τις 28 του μήνα «υπάρχει περιθώριο αξιολόγησης».

Η πληρότητα 98% στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, το ιικό φορτίο πάνω από 70% και η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη από 40% «είναι παράμετροι που σημαίνουν πίεση στο σύστημα υγείας, αν και οι παρελάσεις είναι πολύ ωραίες και επετείους πρέπει να γιορτάζουμε», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στο 28% των ανθρώπων που ακόμη φοβούνται και όχι στο 8% που συνιστούν οι αρνητές», πρόσθεσε και έδωσε συγχαρητήρια σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς για τα ποσοστά εμβολιασμού άνω του 85% και 92% αντίστοιχα.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα