Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καθηγητής Βασιλικός: Ο κορωνοϊός προκαλεί σημαντικές βλάβες και στον εγκέφαλο

Καθηγητής Βασιλικός: Ο κορωνοϊός προκαλεί σημαντικές βλάβες και στον εγκέφαλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εγκέφαλος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Στα προβλήματα υγείας που προκαλεί ο κορoνοϊός σε όσους έχουν νοσήσει ακόμη και ελαφρά αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Καρδιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του συνεδρίου Arrhythmias Update 2021, Βασίλειος Βασιλικός μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον Real Fm.

«Ο κορονοϊός δεν είναι μια απλή γρίπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλικός και περιέγραψε τις επιπλοκές που μπορεί να έχει σε όργανα όπως η καρδιά.

Επίσης τόνισε ότι προκαλεί σημαντικές βλάβες στον εγκέφαλο, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο νέας μελέτης που έγινε στις ΗΠΑ.

Ο καθηγητής Καρδιολογίας αναφέρθηκε, ακόμη, στις μακροχρόνιες επιπλοκές από τη νόσο τονίζοντας πως περνούν τουλάχιστον 4 μήνες για να συνέλθουν οι ασθενείς covid.

«Είμαι στον έκτο μήνα και ακόμη δεν ανέκτησα τις δυνάμεις μου όπως θα ήθελα», είπε για τη δική του περιπέτεια με τον κορονοϊό ο κ. Βασιλικός, ενώ υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο.

«Όποιος επιλέγει να μην εμβολιαστεί και να μην τηρήσει τα μέτρα είναι τουλάχιστον επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βασιλικός απέρριψε τόσο τις φήμες που διακινούνται στο διαδίκτυο περί συνωμοσίας των πολυεθνικών όσο και τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν για σύνδεση του εμβολίου με οξύ ισχαιμικό σύνδρομο.

Σχετικά άρθρα