Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Διπλασιάστηκαν οι νοσηλείες – 9 στους 10 ανεμβολίαστοι

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Διπλασιάστηκαν οι νοσηλείες – 9 στους 10 ανεμβολίαστοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, ΠΟΕΔΗΝ | Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων,

Tο Εθνικό Σύστημα Υγείας δέχεται περισσότερους ασθενείς, σε συνέχεια της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο η εικόνα που έχει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) δεν είναι ανησυχητική, προς το παρόν.

«Σε όλα τα νοσοκομεία οι εισαγωγές ασθενών Covid-19 έχουν διπλασιαστεί, σε σχέση με δύο εβδομάδες πριν», λέει στο Newsbeast o Μιχάλης Γιαννάκος, προσθέτοντας πως ποσοστό της τάξης του 90% εξ αυτών αφορά σε μη εμβολιασμένους πολίτες, συχνά όχι μεγάλης ηλικίας.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα ΤΕΠ (σ.σ. επείγοντα) των νοσοκομείων, αναφέρει ο ίδιος, όπου, όμως, τα περιστατικά είναι ήπια, και οι νοσούντες συχνά ανακατευθύνονται σπίτι τους.

«Ακόμα δεν υπάρχει ζόρισμα στις κλινικές Covid ή στις ΜΕΘ», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Εξάλλου, «το επίπεδο επιβίωσης των ασθενών στις ΜΕΘ έχει ανέβει», υποστηρίζει, «γιατί οι άνθρωποι βρίσκουν κλίνες εντατικής αμέσως, αυτόν τον καιρό, δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.

»Οι εργαζόμενοι λένε “επιτέλους βλέπουμε να βγαίνουν από τη ΜΕΘ ζωντανοί” οι νοσηλευόμενοι».

Το γεγονός αυτό, συμπληρώνει ο συνδικαλιστής, δικαιώνει τις εκκλήσεις των υγειονομικών για ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τους διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό –οι οποίοι σήμερα αυξήθηκαν στους 165– ο κ. Γιαννάκος εκτιμά πως και εδώ η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευομένων αφορά σε ανεμβολίαστους πολίτες, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 90%.

Σχετικά άρθρα