Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θωμαϊδης: Θα ξεπεράσουμε τα 4.000 κρούσματα – Εντυπωσιακή η αύξηση ιικού φορτίου

Θωμαϊδης: Θα ξεπεράσουμε τα 4.000 κρούσματα – Εντυπωσιακή η αύξηση ιικού φορτίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Δέλτα,

Ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί η ραγδαία διασπορά του κορωνοϊού και της μετάλλαξης «Δέλτα» στη χώρα μας.

«Όπως φαίνεται από την επιδημιολογία λυμάτων και από την αύξηση του ιικού φορτίου τα κρούσματα στην Αττική θα είναι πάνω από 1500-1800 σύντομα ακόμα και μέσα σε αυτή την βδομάδα ενώ στην επικράτεια πάνω από 3.000 χιλιάδες ανάλογα τα τεστ που γίνονται» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Θωμαΐδης.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας επεσήμανε ότι αυτή η ραγδαία διασπορά μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 4.000 κρούσματα σύντομα.

Όπως εξήγησε, αυτό που βλέπουν από τα λύματα και το δίκτυο επιδημιολογίας δειγμάτων του ΕΟΔΥ είναι ότι σε όλη την επικράτεια υπάρχει απότομή σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου σε αυτά ειδικά σε περιοχές όπως την Κρήτη, την Αττική την Πελοπόννησο, τα Γιάννενα, την Θεσσαλονίκη, την Λάρισα, Αλεξανδρούπολη κλπ.

«Η αύξηση του ιικού φορτίου ειδικά στην Αττική είναι εντυπωσιακή μέσα σε 4 βδομάδες.

»Ξεκίνησε με το ποσοστό του 25% η αύξηση και καταλήξαμε η αύξηση από βδομάδα σε βδομάδα να είναι πάνω από 220% (μέσα σε 3 βδομάδες).

»Φαίνεται ότι το νέο κύμα είναι πολύ επιθετικό, εξελίσσεται πολύ γρήγορα η διάδοση αυτή ενώ από την γονιδιωματική ανάλυση φαίνεται ότι η μετάλλαξη Δ έχει επικρατήσει πολύ γρήγορα απ’ ό,τι περιμέναμε», ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Και πρόσθεσε πως «φαίνεται ότι το νέο κύμα είναι πολύ επιθετικό, εξελίσσεται πολύ γρήγορα η διάδοση αυτή ενώ από την γονιδιωματική ανάλυση φαίνεται ότι η μετάλλαξη Δ έχει επικρατήσει πολύ γρήγορα απ’ ό,τι περιμέναμε».

Σχετικά άρθρα