Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο Εξαδάκτυλος για την πιθανότητα νέου λοκντάουν το Φθινόπωρο

Τι απαντά ο Εξαδάκτυλος για την πιθανότητα νέου λοκντάουν το Φθινόπωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος,

«Μακρινό ενδεχόμενο», χαρακτήρισε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, την πιθανότητα ενός νέου lockdown το φθινόπωρο, καθώς όπως τόνισε μέχρι τότε θα είναι εμβολιασμένο για τον κορωνοϊό ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της εστίασης, επισημαίνοντας πως περαιτέρω αλλαγές στη λειτουργία της μπορεί να γίνουν από τις 15 Μαΐου και μετά, ημερομηνία ορόσημο για τον ίδιο, όπως σημείωσε.

«Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, μπορεί να είναι η 15η Μαΐου, οπότε ανοίγει ο τουρισμός, το ορόσημο και για τις αλλαγές στην εστίαση», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι όλα τα μετρά αξιολογούνται διαρκώς ανάλογα με το πως εξελίσσεται η πανδημία, η οποία παρουσιάζει μία ελαφρά άλλα εύθραυστη βελτίωση.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε πρόσθεσε πως «δεν θέλουμε να κάνουμε βήμα πίσω, μόνο μπροστά», αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα ενώ επανέλαβε τους λόγους που οι Λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν τα μαγαζιά της εστίασης να μην παίζουν μουσική.

«Ο ήχος δε βλάπτει, αλλά όταν υπάρχει ήχος αναγκαζόμαστε να μιλάμε πιο δυνατά, τα σταγονίδια που ενδεχομένως περιέχουν τον ιό εκπέμπονται με μεγαλύτερη ένταση», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας ότι στην εστίαση κάποια στιγμή τα μετρά παύουν, από τη στιγμή που κατεβάζουμε τη μάσκα, και για αυτό το λόγο θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες δραστηριότητες.

Σχετικά άρθρα