ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έμφαση στην πρόληψη αλλά και στην ανάγκη συμμετοχής σε οργανωμένους διαλόγους με τους κοινωνικούς φορείς, έδωσε ο καθηγητής περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην εκδήλωση του Ιδρύματος Γεωργίου Παπανδρέου «Συνέπειες, λύσεις και προτάσεις την εποχή του COVID».
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, η εστίαση έπρεπε να ανοίξει μετά τα σχολεία.
«Χρειάζεται επιβράδυνση στο άνοιγμά της λόγω του ότι μιλάμε για ολόκληρο σύστημα που ίσως δεν αρκούν τα self – test για να το καλύψουν.
»Η διασπορά εξαρτάται από τον βαθμό της επιδημιολογικής καμπύλης» επισήμανε σχετικά.
Μιλώντας για την «καλή λειτουργία οικονομίας, κοινωνίας και προστασία δημόσιας υγείας» ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης συνέστησε μέτρα υγειονομικής ασφάλειας σε συνδυασμό με άλλα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.
Ειδικότερα πρότεινε:
Eνίσχυση της τηλεργασίας.
Περιορισμό αερογενούς μετάδοσης (αποτελεί τον 2ο μεγαλύτερο παράγοντα μετάδοσης).
Αύξηση του αριθμού των δοκιμών (test) σε πλείστους χώρους (κοινωνικούς και ιδιωτικούς).
Μαζικοποίηση ελέγχων.
Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (δεν έχει επιτευχθεί ακόμα, διαπιστώνεται έλλειμμα).
Έλεγχος δυναμικής πανδημίας μέσω των εμβολιασμών.
Στην συνέχεια, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης αναφέρθηκε στην εκπόνηση σχεδίου από την επιτροπή συλλόγου καθηγητών ΑΠΘ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στα ΑΕΙ τα οποία παραμένουν κλειστά.
«Ορθώς ανοίγουν οι δραστηριότητες αλλά υπό προϋποθέσεις για να μην υπονομευθεί ο έλεγχος της διασποράς» υπογράμμισε ακόμη.






